Foto: Vida Press
Aktierim Vilam Smitam turpmākos desmit gadus būs liegts piedalīties ASV Kinoakadēmijas organizētajos pasākumus, tostarp prestižajā "Oskaru" balvas pasniegšan. Šādu sodu viņš saņēmis par rokas pacelšanu pret komiķi Krisu Roku, raksta BBC.

"Oskaru" organizatore Kino mākslas un zinātnes akadēmija Vila Smita disciplinārlietas izskatīšanā piektdien pieņēma lēmumu aktieri uz desmit gadiem izslēgt no cunftes rīkotajiem pasākumiem.

Paziņojumā Kinoakadēmija vēsta, ka Smita rīcība uz skatuves šā gada "Oskarā" ir "nepieņemama un kaitnieciska". Tiesa, Pats Smits jau iepriekš paziņoja par izstāšanos no Kinoakadēmijas un paudis arī publisko atvainošanos par savu nesavaldību, izejot uz skatuves un iebelžot pa seju Rokam, kurš bija pajokojis par Smita kundzes kaili skūto galvu (sievietei ir alopēcija jeb matu izkrišana).

Pusstundu pēc šokējošā incidenta Smits saņēma "Oskaru" kategorijā "labākais aktieris" par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".

Smits paudis, ka viņš ir spiests pārskatīt pats savu agresīvo uzvedību, ļoti pārdzīvo par notikušo un lūdza piedošanu Krisam Rokam. Aizejot no Kinoakadēmijas, Smits vairs nevarēs piedalīties balsojumos, kas saistīti ar "Oskaru".

Savukārt Kriss Roks, kurš no skatuves izteica neveiksmīgo joku, publiski nav komentējis ne savu rīcību, ne Smita izteikto atvainošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!