Foto: Vida Press

10. martā savus astoņdesmitos šūpļa svētkus svin amerikāņu aktieris Čaks Noriss, kuru Latvijā vislabāk zina kā neuzveicamo Teksasas reindžeru Vokeru.

Viņš ir vienīgais cilvēks, kurš spēj aiziet līdz horizontam.

Viņš ir vienīgais, kurš māk izdzēst "Recycle bin" datorā.

Viņš varēja zaudēt nevainību vēl pat pirms sava tēva.

Šos un daudzus citus jokus atceras tie, kurus deviņdesmitajos gados spēja savaldzināt Čaks Noriss – visuvarenais reindžers, kam nekas nav neiespējams, jo viss ir pa spēkam.

10. martā Čaks Noriss svin jubileju – spēka mitriķim aprit 80 gadu.

1940. gadā Oklahomā dzimušais Noriss ir ne tikai aktieris, bet visaugstākās raudzes cīņu meistars ar daudzām vērā ņemamām atzinībām jeb jostām. Tieši kaislība uz cīņas sportu aizveda Norisu līdz karjerai asa sižeta filmās un seriālos.

Jau septiņdesmitajos gados viņš kļuva slavens ASV kinoindustrijā, vēlāk popularitātei izplešoties līdz pat bijušās Padomju savienības bloka valstīm.

Deviņdesmito gadu vidū seriāls "Teksasas reindžers" kļuva īpaši iecienīts arī Latvijā un, parādoties internetam, sāka cirkulēt arī īpašie "Čakija joki". Ko tik viņš visu nevar...

Kā aktierim klājas patlaban?

Pēdējos trīs gadus viņš vairs aktīvi nefilmējas, taču turpina baudīt sava mūža darba augļus.

Piemēram, Noriss pirms pāris gadiem tika nosaukts par "Goda teksasieti" – tas pateicībā par mūža ieguldījumu gan Teksasas štata popularizēšanā, gan tāpēc, ka pats reālajā dzīvē ļoti ilgi mitis paša iekoptā rančo Teksasā.

Dzīvē ārpus TV ekrāniem Čaks Noriss var lepoties ar sevišķu mazbērnu bagātību. To viņam ir 13! Noriss pats ir tēvs pieciem pieaugušiem bērniem, kuri dzimuši divās viņa laulībās.

Pēdējos gados aktieris mākslas darbos vairs nefilmējas, taču dažus producē pats. Vienlaikus viņš uzmirdzējis dažās reklāmās kā tēls, piemēram, piedaloties Somijas kompānijas "Hesburger" ēstuvju reklāmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!