Foto: LETA
Dzīvesstila izdevums "Kas Jauns", atsaucoties uz teātrim pietuvinātām anonīmām personām, vēsta, ka 57 gadus vecās aktrises Zanes Jančevskas lomām Latvijas Nacionālā teātrī tiekot meklēta aizstājēja. Tas saistīts ar teātra nostāju, ka aktieriem jābūt vakcinētiem.

Žurnāls raksta par divām aktrisēm, kuru atveidotajām lomām tiekot meklētas citas aktrises – par Mariju Bērziņu un Zani Jančevsku, taču Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba publikācijā uzsver, ka "nosauktie cilvēki ir divi dažādi gadījumi".

Marija Bērziņa žurnālam teic, ka viņas lomām cita aktrise meklēta netiekot vis. Iepriekš viņai bijuši medicīniska rakstura iemesli nevakcinēties pret Covid-19, taču tagad viss esot procesā.

Savukārt Zani Jančevsku Hāgedornas kundzes lomai izrādē "Trīs vīri kūrortā" varētu aizstāt aktrise Daiga Gaismiņa, izdevumam pavēstījis kāds cilvēks, kas vēlējies palikt anonīms.

"Ir ļoti žēl, ja tā notiktu – ja Zanei no teātra būtu jāaiziet," teic avots un piebilst, ka šobrīd Jančevska nedrīkstot piedalīties mēģinājumos, vien sēdēt maskā zāles pēdējā rindā. Vēl kāda persona pauž: "Tāpēc, ka viņa nevēlas savu organismu piesārņot ar vakcīnas blaknēm, viņai darbs jāatstāj. Kā saprotams, tuvākajā laikā viņa netiks arī vairs ielaista teātrī, vienīgais, ko teātris varot viņai piedāvāt, esot sētnieka darbs."

Pati Jančevska uz "Kas Jauns" jautājumiem atbildējusi īsi: "Nav laika šobrīd par to runāt!"

Jau vēstīts, ka Nacionālais teātris izvēlējies tā dēvēto "zaļo politiku", kas paredz, ka nodarbināti ir vakcīnu saņēmuši cilvēki. No 186 teātra kolektīva cilvēkiem vakcinēti ir 99%, un neviens neesot ne spiests, ne spīdzināts. "Tas ir labprātīgs lēmums, jo citādi mēs nevaram strādāt. Un, ja nevaram strādāt, nevaram saņemt algu," paudis Vimba.

Bet cita teātra – Liepājas – aktrise Sigita Pļaviņa (iepriekš zināma kā Jevgļevska) savu darba vietu par atlaišanu iesūdzējusi tiesā, prasot 10 000 eiro kompensāciju. Viņa portālam "Delfi" šovasar teica, ka konflikts ar teātra direktoru Herbertu Laukšteinu ildzis daudzus gadus, un pēdējais piliens bijis Pļaviņas nevēlēšanās vakcinēties pret Covid-19. Direktors savukārt pauda, ka Pļaviņa atlaista tāpēc, ka ilgstoši nav nākusi uz darbu un arī atteikusies pildīt valdes rīkojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!