Foto: DELFI

Aktrise Zane Vaļicka (attēlā) uzskata, ka laba izskata pamatā ir veselīgs dzīvesveids un sports. Viņa iecienījusi dažādas fiziskās aktivitātes, lai savu ķermeni uzturētu labā formā, bet vislabāk viņai patīk skriešana un nūjošana.

"Vismaz divas reizes nedēļā dodos skriet. Distances garums ir mainīgs, jo skriešana man nav izaicinājums ar noteiktu mērķi sasniegt kaut kādus rezultātus. Es to daru, lai uzturētu sevi formā un sakārtotu domas un emocijas," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta aktrise.

Starp Zanes iecienītākajiem sporta veidiem ir ne tikai skriešana - viņai patīk arī riteņbraukšana, skrituļslidošana, peldēšana un nūjošana, kuru viņa atklājusi pavisam nejauši.

"Ar kaimiņieni uzzinājām, ka netālu no mūsu mājām Piņķos notiek nūjošanas nodarbības. Nolēmām pamēģināt. Mums iepatikās. Sapratu, ka tas ir labs veids, kā izkustēties, ja nav vēlmes skriet.

Nūjošana ir tāda kā sportiska pastaiga. Reizēm cilvēki mēdz teikt, ka šī aktivitāte no malas izskatās smieklīgi. Bieži vien garāmgājēji mēdz jokot, kur tad es esot pazaudēju slēpes - nūjas vien palikušas.

Lai arī ko cilvēki domātu, esmu pārbaudījusi, ka nūjošana ir ļoti labs treniņš. Runā, ka šādas sportiskās pastaigas laikā 90% no visa ķermeņa tiek izkustināts. Tas ir arī ļoti labs kardiotreniņš," stāsta Vaļicka.

Savukārt ziemā, kad kļūst auksts un skriet svaigā gaisā nav patīkami, aktrise dodas uz peldbaseinu. Sporta zāli viņa neapmeklē - viņai tam nav laika.

"Kādreiz gāju uz sporta zāli trenēties. Tagad tā īsti tam vairs neatliek laika, jo man ir jārūpējas par bērniem, turklāt, esmu atradusi citas alternatīvas aktivitātes, ar kuru palīdzību uzturu sevi formā.

Mana ģimene vispār ir sportiska. Mēs daudz labprātāk izvēlamies aktīvo atpūtu, nevis zvilnēšanu pie televizora," noslēgumā saka aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!