Foto: Vida Press
Holivudas aktrise Kerija Fišere, kas "Zvaigžņu karu" sērijas filmās tēloja princesi Leju, piektdien piedzīvoja sirdstrieku lidmašīnā, ziņoja slavenību dzīvi atspoguļojošā vietne TMZ.

Mediji raksturoja 60 gadus vecās Fišeres stāvokli kā "kritisku".

Aktrises brālis Tods Fišers vēlāk paziņoja, ka viņa hospitalizēta kādā Losandželosas slimnīcā. Lai gan iesākumā tika ziņots, ka viņas stāvoklis stabilizējies, izdevumam "Variety" Fišers to nav apstiprinājis un atzinis, ka "no dakteriem nav jaunu ziņu – nedz labu, nedz sliktu".

"Mēs visi lūdzamies par viņu," telefonintervijā teicis aktrises brālis.

Jaunākā ārvalstu tabloīdu rīcībā esošā informācija liecina, ka slimnīcā ieradusies Fišeres meita, kura atvedusi arī aktrises mīluli – suņuku Gariju.

Fišerei lidojot no Londonas uz Losandželosu, viņas sirdsdarbība apstājās, bet viņa atdzīvināta ar sirds un plaušu reanimāciju (CPR).

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz lidmašīnas pasažieru teikto, vēsta, ka aktrises elpošana bijusi apstājusies 10 minūtes.

Incidents notika 15 minūtes pirms lidmašīnas nolaišanās Losandželosas lidostā, kur aktrisi jau gaidīja neatliekamās palīdzības dienesti. Pēc nolaišanās aktrise tika aizvesta uz tuvumā esošu slimnīcu.

Fišere bieži ir runājusi un rakstījusi par saviem narkomānijas un psihiskas slimošanas gadiem.

Viņa kļuva par pasaules zvaigzni, tēlojot nemiernieku cīnītāju princesi Leju sākotnējā "Zvaigžņu karu" triloģijā, kas tapa no 1977. līdz 1983. gadam un kļuva par kultūras fenomenu.

2015. gadā iznākušajā filmā "Star Wars: The Force Awakens" ("Zvaigžņu kari: Spēks mostas") Fišere tēloja ģenerāli Leju Organu – princesi Leju brieduma gados.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!