Foto: Mavrix/Scanpix

Slavenākais plastiskās ķirurģijas upuris starp vīriešiem joprojām neapšaubāmi ir aizsaulē aizgājušais popmūzikas karalis Maikls Džeksons, tomēr arī daudzi citi ar skatuvi saistīti kungi dara visu, lai novērstu vecuma pazīmes vai izlabotu kādas īstas vai iedomātas nepilnības savā izskatā. Daži no viņiem tik ļoti aizrāvušies ar plastisko ķirurģiju, ka pamazām tikuši pie pretējā efekta - nedabiskiem un izkropļotiem vaibstiem.

Aktieris un producents Silvestrs Stallone (attēlā) vienmēr bijis savdabīgs Holivudas pārstāvis. Viņš atzīst, ka veicis plastisko operāciju, lai izlabotu iedzimtu defektu - šķību sejas kreiso pusi. Tomēr, spriežot pēc aktiera jaunākajām fotogrāfijām, viņam sejas uzlabošana iepatikusies un eksperimenti ar ārieni turpinājušies.

Aktieris Rejs Liota pēc lieliskās lomās filmā Goodfellas tika uzskatīts par deviņdesmito gadu jauno sekssimbolu - viņam pareģoja lielisku karjeru siržu lauzēju un slikto puišu lomās. Lai gan viņš pats to vienmēr dedzīgi noliedzis, iespējams, ne tikai talanta trūkums, bet arī aizraušanās ar plastisko ķirurģiju Liotam neļāva šīs gaidas īstenot.  

Bijušais bokseris, kurš kļuva par aktieri un sieviešu mīluli filmās Savvaļas orhideja un 9 ½ nedēļas - Mikijs Rūrks - sev darījis pāri dažādos veidos, un viens no tiem bijusi vēlēšanās dzēst ringa, laika un trakulīgas uzdzīves pēdas sejā. Pats aktieris atzinis, ka laikam gan būšot izvēlējies nepareizo plastiskās ķirurģijas klīniku. Kā ironiski izsakās kritiķi, Rūrks šobrīd izskatās tā, it kā būtu apdedzinājies ar skābi.

Olimpiskās zelta medaļas ieguvējs vieglatlētikā un televīzijas raidījumu vadītājs Brūss Dženners atzīst, ka veicis tikai deguna korekciju. Tomēr šķiet, ka amerikāņu slavenība un šovu zvaigžņu Kardašjanu ģimenes galva nav pilnīgi atklāts - spriežot pēc viņa vaibstiem, Dženners veicis arī sejas savilkšanas un plakstiņu pacelšanas procedūras.

ASV populārais komiķis Carrott Top jeb Burkāngalva sāka karjeru kā jaunietis ar ugunīgi rudu matu ērkuli. Rudie mati palikuši tādi paši, bet šovmeņa sejas vaibstus daudzās operācijas izmainījušas līdz nepazīšanai.

Astoņdesmitajos gados populārās grupas Dead or Alive solists Pīts Bērnss savulaik baudīja mediju un sabiedrības uzmanību, pateicoties saviem hitiem. Pēdējos gados Pīts popularitāti gūst galvenokārt dažādos plastiskās ķirurģijas upuru topos. Šobrīd Bērnss izskatās pēc pusmūža sievietes, kurai nav paveicies ar ķirurga izvēli.

Pazīstamais aktieris Bērts Reinoldss ir darījis visu, lai neizskatītos pēc parasta 75 gadus veca vīrieša. Centienos izskatīties jauneklīgam Reinoldss ir nedaudz pārcenties, jo viņa sejas āda izskatās nedabiski nostiepta - pat pasmaidīt viņš var tikai ar grūtībām.

Visa Amerika smējās par Billija Kristela jokiem šovā Saturday Night Live astoņdesmitajos gados. Kā izsakās kritiķi, tagad viņš vairs nestāsta jokus, jo pats ir par tādu kļuvis. Samērā skarbu vērtējumu izpelnījusies arī viņa pēdējā uzstāšanās "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā 2012. gadā.

Aksls Rouzs, viena no astoņdesmito gadu spilgtākajām rokmūzikas zvaigznēm un grupas Guns N' Roses solists, uz vairākiem gadiem pazuda no skatuves, lai atkal parādītos pilnīgi nepazīstamā izskatā. Viņš pats neatzīst, ka būtu vērsies pie palīdzības pie plastikas ķirurgiem, tomēr citādi grūti izskaidrot dramatiskās pārmaiņas mūziķa veidolā.

Krievijā populārais dziedātājs Valērijs Ļeontjevs plastisko operāciju maratonu sācis ar plakstiņu pacelšanu. Procedūra bija samērā neveiksmīga, jo tās laikā tika traumēts augšējā plakstiņa muskulis - Ļeontjevs vairs nevarēja aizvērt acis pat guļot. Tāpēc nācās veikt vēl vienu operāciju, kurai, acīmredzot, sekoja vēl vairāki izskata uzlabojumi, piemēram, deguna korekcija un sejas ādas nostiepšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!