Foto: Reuters/Scanpix

Pēc slavenās filmas Karaļa runa, kurā bija stāsts par Anglijas karaļa Džordža VI gribasspēku, cīnoties ar stostīšanās problēmu, šis fenomens ticis aprunāts vairāk nekā jebkad iepriekš, tāpēc britu izdevuma The Telegraph eksperti apkopojuši sarakstu ar desmit populāriem cilvēkiem, kuri cietuši no šīs likstas.

Bērnībā stostījušies un kautrības dēļ bijuši mazrunīgi tādi leģendāri Holivudas zelta laikmeta aktieri kā Džimijs Stjuarts un Merlina Monro, kurai šī kaite piemetās astoņu gadu vecumā un nekad pilnībā nepārgāja, lai gan pieaugušā vecumā Merilina stostījās ļoti reti.

Savulaik stostījušies arī jaunākas paaudzes aktieri Brūss Viliss, Sems Neils, Džūlija Robertsa (tāpat kā viņas vecākais brālis - arī aktieris Eriks Robertss), bet Semjuelam L.Džeksonam terapeits vispār ieteica sākt nodarboties ar aktiermākslu, jo tas palīdzot atbrīvoties no stostīšanās.

Arī slavenais britu komiķis Rovans Atkinsons, pazīstams kā misters Bīna un Džonija Ingliša lomu atveidotājs, bērnībā mocījās ar stostīšanos, turklāt īpašas grūtības viņam sagādāja tieši B burta izrunāšana.

Slavenais bokseris Rubins Kārters, par kuru dziesmu sacerējis Bobs Dilans un filmā Hurricane atveidojis Denzels Vašingtons, ļoti pretrunīgā tiesas prāvā tika notiesāts par trīs cilvēku slepkavību, bet ap to laiku viņš jau bija ticis vaļā no stostīšanās - šo "slimību" no viņa izsita tikai armijā.

Viens no ievērojamākajiem bitu politiķiem leiborists Eds Bolzs ilgi cieta no stostīšanās, taču, tā kā runas defekti nav savienojami ar publisku uzstāšanos, viņš pārvarēja ne mazākas grūtības kā karalis Džordžs, bet tagad ir Britu Stostekļu Asociācijas patrons.

Tāpat no stostīšanās cieta viens no ievērojamākajiem XX gadsimta britu dzejniekiem Filips Larkins (1922-1985). Neraugoties uz daudzajiem mēģinājumiem labot situāciju, viņš tā arī nekad pilnībā neatbrīvojās no šīs kaites.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!