Foto: Kadrs no video
Pāragri dzīve aprāvusies pasaulē pazīstamajam "YouTube" satura autoram, videospēles "Minecraft" fanam, kurš sevi internetā dēvēja par Tehnobleidu (Technoblade), ziņo raidorganizācija BBC.

Amerikānis Tehnobleids, īstajā vārdā Alekss, miris 23 gadu vecumā no kaulu un mīksto audu vēža jeb sarkomas. Jaunietis, kuram "YouTube" platformā sekoja gandrīz 13 miljoni spēles "Minecraft" fani, par savu nāvi pavēstīja pats, jau pirms tam ierakstot atvadu video, kuru publicēja puiša tēvs.

"Sveiki visiem, šeit Tehnobleids. Ja jūs šo skatāties, tad es jau esmu miris," sešu minūšu garo video iesāka viņš, "pat ja man būtu vēl simts dzīvību, es tik un tā katru reizi izvēlētos būt Tehnobleids, jo tie bija manas dzīves laimīgākie gadi."

Jūtūberis savu pirmo video ievietoja 2014. gadā un, spēlējot daudziem tik mīļo "Minecraft" videospēli, guva plašu popularitāti, tostarp uzvarot "geimeru" rīkotos turnīros. Tehnobleids savu īsto identitāti slēpa vairākus gadus, sākumā dēvējot sevi par Deivu, bet vēlāk pasakot, ka patiesībā viņu sauc Alekss.

Jaunietis cita starpā asprātīgi stāstīja arī par savu īsto dzīvi. Pērnā gada augustā viņš atklāja, ka viņam diagnosticēts vēzis. Sākumā Alekss uzskatīja, ka spēcīgās sāpes un pietūkums vienā rokā radušās no pārāk cītīgas spēlēšanas, bet tad nonāca slimnīcā, kur atklāja ļauno slimību. Šogad februārī puisis lūdza skatītāju ziedojumus ķīmijterapijai, staru terapijai un ekstermitāšu glābšanai pēc kādas smagas traumas.

Puiša atvadu video iesāk viņa tēvs, kurš pavēstīja, ka dēls ir devies mūžībā un pirms tam palūdzis publiskot viņa iepriekš sagatavoto video saviem interneta draugiem. Divu dienu laikā Aleksa video noskatīts jau gandrīz 50 miljonu reižu:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!