Foto: Privātais arhīvs/Vida Press
Cienījamā vecumā laulības ostā iestūrējis vīrs, kurš tālajā 1969. gadā spēra savu kāju uz Mēness – Nīls Ārmstrongs un Bazs Oldrins bija pirmie divi cilvēki, kas tur pabija. Oldrins 93 gadu vecumā ceturto reizi svinējis kāzas. Kungs par šo notikumu pavēstījis "Twitter" platformā.

Leģendārais astronauts, atvaļinātais ASV Gaisa spēku inženieris Oldrins piektdien apprecējies. Viņa izredzētā ir Anca Feura – 63 gadus veca dāma, kura strādā par izpilddirektori Oldrinam piederošā uzņēmumā. Sieviņa, kura ir 30 gadus jaunāka par savu mīļoto, var lepoties ar doktores grādu ķīmiskajā inženierijā.

Abi ir kopā jau sen, taču oficiāli savas attiecības noformējuši tikai tagad – Oldrina 93. dzimšanas dienā. "Mēs tikām svētīti nelielā privātā ceremonijā Losandželosā un bijām tik satraukušies kā tādi bēgoši pusaudži," kāzas komentē viņš.


Oldrins pats ir precējies un šķīries trīs reizes. Visilgākā – 20 gadi – bija viņa pirmā laulība, kurā piedzima arī visi trīs Oldrina bērni. Astronautam ir arī viens mazdēls, trīs mazmazdēli un viena mazmazmeita.

Ar paša bērniem viņam nav gājis viegli: pirms pieciem gadiem viņš tiesā iesūdzēja divus bērnus un sava biznesa vadītāju Kristianu Korpu, apgalvojot, ka viņi viņam nozaguši naudu. Bērni pastāvēja uz to, ka Oldrins savu testamentu sarakstījis, būdams demences un Alcheimera slimības ietekmēts. Tomēr lieta līdz tiesai neaizgāja, jo bērni pēkšņi atsauca iepriekš pausto, raksta "Mail Online".

Astronauts joprojām ir pie laba saprāta un mundrs, bieži piedalās arī dažādos TV šovos. Lai uzturētu glītu ārieni, viņš arīdzan nav smādējis plastisko operāciju, jo "žoklis sācis nokarāties".

1969. gada jūlijā Bazs Oldrins piedalījās pirmajā pilotējamā nolaišanās uz Mēness misijā "Apollo 11" kā mēness moduļa pilots. 1969. gada 20. jūlijā viņš kā otrais cilvēks (aiz komandiera Ārmstronga) izkāpa uz Mēness.

1971. gadā Oldrins aizgāja no NASA un 1998. gadā nodibināja savu fondu – bezpeļņas organizāciju, kas veicina kosmosa izpēti.

2002. gadā atraktīvais kungs iekūlās nelielās nepatikšanās – viņš esot iesitis kādam vīrietim, kurš licis viņam zvērēt pie Bībeles, ka izkāpšana uz Mēness nav bijusi inscenēta. Uzbrukuma lieta līdz tiesai gan nenonāca.

Oldrins dzīves laikā sarakstījis vairākas grāmatas un pēdējā laikā aicina "kolonizēt Marsu", lai cilvēce varētu izdzīvot ilgtermiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!