Foto: DELFI

Lai gan pagājis jau nedaudz vairāk par mēnesi, kopš uzņēmēja Linda Mūrniece un Saeimas deputāts Hosams Abu Meri paziņoja par piecus gadus ilgās laulības šķiršanu, daudzu prātus vēl aizvien nodarbina jautājums – kas izjauca vismaz publiski tik ideālo savienību. Savu skaidrojumu notikušajam sniedzis Abu Meri.

Intervijā žurnālam "Ieva" Hosams šonedēļ atklājis, ka lēmumu par šķiršanos laulātie pieņēmuši, jo tā abiem būšot labāk, uzsverot, ka tas noticis bez naida un skandāliem.

"Vienīgais šķiršanās iemesls ir tas, ka abi esam pārāk lielas personības. Es saprotu, ka cilvēki šobrīd meklē dažādus citus, slepenus mūsu šķiršanās iemeslus. Taču tādu vienkārši nav – nav ne krāpšanas, ne vardarbības, tikai tas, ka nevarējām dzīvot kopā," skaidrojis deputāts.

Viņš atklājis, ka negatīvais krājies ilgāku laiku, līdz abi sapratuši, ka tā turpināties nevar – atpazīstamības, daudzo cilvēku un pienākumu dēļ laulātie nav spējuši atrast laiku, ko pavadīt kopā.

"Strādāju tik daudz, ka, pārnākot mājās, gribēju tikai atpūsties, vispār nerunāt un nekustēties. Ikdienas skrējiens man atņēma gan spēku, gan pacietību, gan laiku būt ar savu sievieti. Tāpēc sapratām – labāk šķirties, lai to mīlestību un cieņu, kas starp mums valda, neapēstu ikdienas sīkumi, kašķi un aizvainojums," skaidrojis Abu Meri un godīgi atzinis – viņš nemāk balansēt starp ģimenes dzīvi un savu karjeru, un viena no jomām tad zaudē.

"Esmu ārsts, kas sakrāj negatīvo no saviem pacientiem, esmu politiķis, kas arī sakrāj negatīvo. Tāds tu pārnāc mājās un uzsprāgsti pie pirmā jautājuma. Un cilvēks apvainojas uz tevi. Viss. Tas nenozīmē, ka pametām viens otru karjeras dēļ. Nē, tieši sīkumu dēļ, kurus nemācējām uzvarēt. Izdalīju sevi tik daudz lietās, ka nepietika uzmanības savai sievai," atklāts bijis deputāts, neslēpjot, ka, lai gan šķiroties vaina jāmeklē abos laulātajos, tieši viņš ir "mazliet vairāk vainīgs" pie notikušā.

Viņš arī nav slēpis – šķiršanās bijusi sāpīga.

"Protams, negulēju naktis, domādams par labāko risinājumu, un arī raudāju – kāpēc ne? Arābu vīriešiem tas nešķiet nekas neparasts. Arī Linda raudāja – loģiski...Bet tā nebija divdesmit četru stundu raudāšana, jo katram no mums ir atbildība pret bērniem, darbu, draugiem..." atzinis Hosams.

Laulātie arī apsvēruši variantu padzīvot atsevišķi bez oficiālas šķiršanās, bet šo domu atmetuši, jo sapratuši – tas radītu baumu vilni, kas beigu beigās arī "nokautu attiecības".

"Labāk bija atteikties no laulāto morālās atbildības, neprasīt otram izgludinātu kreklu vai ko citu. Labāk ir regulāri sazvanīties, tikties vakariņās, pusdienās, turpināt dažādus kopīgus projektus. Nav labi, ja cilvēki ir ļoti atšķirīgi, bet nav arī labi, ja viņi ir tik līdzīgi kā mēs," intervijā žurnālam "Ieva" atzinis deputāts, kurš pēc šķiršanās nolēmis vairāk laika veltīt sev.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!