Foto: Mango
Dejotāju Aleksandru Kurusovu (attēlā) nesatrauc ekspertu brīdinājumi par paaugstinātu ultravioleto radiāciju jūnija beigās – viņa iesaka saprāta robežās turpināt baudīt sauli un atklāj Turcijā noskatītu metodi, kā īsā laikā tikt pie īpaši brūnas ādas.

"Es par radiāciju nestresošu un neskriešu laikā no divpadsmitiem līdz diviem, kad tā esot visspēcīgākā, prom no pludmales vai slēpties zem saules sarga. Par ultravioletā starojuma vilni mūs brīdina katru gadu, tāpēc tas manī vairs neizraisa nekādas emocijas. Vienkārši nevajag sauļoties līdz bezsamaņai," savu viedokli izklaides portālam Mango pauž Kurusova.

Viņa iesaka sauli baudīt atbildīgi, izvērtējot sava ādas tipa īpatnības un pārāk nesatraukties par brīdinājumiem jūnija beigās nesauļoties.

"Ir tādi cilvēki, kuriem pēc divām minūtēm saulē jau ir čau, bet ir tumšie, kam saule pieķeras ātri. Arī es piederu pie tumšajiem," stāsta dejotāja, kura pati iedeg ļoti ātri, tāpēc katru dienu viņai sauļoties nevajag.

"Saule mani mīl, un es mīlu sauli, tāpēc man nav nepieciešams smērēties ar speciāliem krēmiem vai grauzt burkānus, lai labāk iedegtu. Taču zinu vienu labu recepti ātram iedegumam - lai iedegums būtu stiprāks, vajag smērēties ar alu. To man iemācīja vietējie atpūtas laikā Turcijā. Pēc sauļošanās man no pieres bija nogājusi āda, tāpēc uz tās bija gaišs laukums. Man ieteica to iesmērēt ar alu, lai ātrāk aizsauļojas. Es pamēģināju, un tas tiešām darbojās!" neparasto recepti atklāj dejotāja.

Šovasar Aleksandrai vairs nav tik daudz laika zvilnēšanai pie jūras, jo viņa sākusi strādāt pilnas slodzes darbu viesnīcā, mārketinga nodaļā.

"Es kļūstu pieaugusi un man gribas ko nopietnāku, tāpēc esmu sākusi strādāt uz pilnu slodzi. Deju nodarbības jau notiek vakaros, bet ko lai daru pa dienu? Man nepatīk sēdēt un neko nedarīt - tad man sākas lomkas," emocijās dalās Kurusova.

Tomēr brīvdienās viņa metas baudīt sauli, jo vasara ir laiks, kad dejotāja iegūst kārtīgu iedegumu, kas saglabāsies visu gadu. "Ziemā vienu, divas reizes nedēļā aizeju uz solāriju, bet nav tā, kā visi parasti domā - neguļu tajā pa piecām stundām katru dienu," smejas skatuves māksliniece.

Viņu neuztrauc viedoklis, ka sauļošanās sekmē krunku veidošanos un meitenes, kas jaunībā aizrāvušās ar solāriju apmeklēšanu, ātrāk kļūs vecas. "Mēs visi kādreiz kļūsim veci, un mums visiem būs krunkas. Man nekad nav paticis būt bālai - kāpēc tad nepasauļoties?" jautā Kurusova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!