Foto: AFP/Scanpix/LETA
Amerikāņu modele un aktrise Emīlija Ratadžkovski bieži vien ziņu virsrakstos nonāk sava provokatīvā apģērba un izdarību dēļ, un šonedēļ viņa atkal pārsteigusi, filmas pirmizrādē demonstratīvi izrādot savu roku, kuru rotājis uzraksts "fuck Harvey" jeb "piekāst Hārviju".

Vairāki ārzemju mediji šonedēļ vēsta, ka par seksuālu vardarbību un izvarošanu apsūdzētais Holivudas producents Hārvijs Vainstīns ar lielu daļu savu upuru panācis civilu vienošanos, kas viņam izmaksās ap 25 miljoniem ASV dolāru.

Fakts, ka desmitiem sieviešu apsūdzētajam kungam, kurš joprojām noliedz savu vainu, izdevies panākt vienošanos un atpirkties, izraisījis pretrunīgu vērtējumu, un netrūkst tādu, kas pauduši klaju sašutumu.

Arī Ratadžkovski devusi mājienu, ka viņa nav apmierināta ar vienošanos, ko panākuši Vainstīna advokāti, un filmas "Uncut Gems" pirmizrādē Holivudā fotogrāfiem šonedēļ demonstratīvi izrādījusi apzīmētu roku, kuru rotājis uzraksts "fuck Harvey".

Atgādinām, ka skandāls, kas arī aizsāka kustību #MeToo, uzliesmoja pirms diviem gadiem rudenī, kad laikraksts "The New York Times" pavēstīja, ka Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā.

Pēc tam strauji auga to sieviešu pulciņš, kuras pēc vairāku gadu klusēšanas bija gatavas publiski runāt par uzmākšanos un pat izvarošanu, ko veicis Vainstīns. Starp sievietēm, kuras apsūdzējušas vīrieti par uzmākšanos, ir tādas kinozvaigznes kā Gvineta Paltrova, Andželīna Džolija, Keita Bekinseila, Kara Delevinja, Rouza Makgovana, kura paziņojusi, ka Vainstīns viņu izvarojis, un daudzas citas sievietes.

Tiesa, kā vēsta"The Washington Post", lai gan ar daļu sieviešu, kuras viņu apsūdzējušas, Vainstīns panācis vienošanos, Manhatanā joprojām turpinās pret viņu izvirzītā lieta par apsūdzībām seksuālos uzbrukumos. Ja producenta vaina tiks pierādīta, viņam var draudēt mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!