Foto: Vida Press/LETA
Pasaules mediju uzmanības lokā 2016. gada rudenī nonāca populārā un slavenību iecienītā Manhatanas vegānu restorāna "Pure Food and Wine" īpašniece un šefpavāre, Amerikas latviete Sarma Melngailis (attēlā pa labi), kura kopā ar nu jau bijušo vīru Entoniju Strangi tika aizturēta un apsūdzēta par kompānijas līdzekļu izšķērdēšanu un nodokļu nemaksāšanu. Šomēnes viņas vārds skaļi izskanējis seksa skandālā.

Sievietei sākotnēji draudēja 15 gadus ilgs cietumsods par investoru līdzekļu izkrāpšanu, algu neizmaksāšanu darbiniekiem un nodokļu nemaksāšanu, bet vegānu karalienes, kā Melngaili bija iedēvējuši mediji, advokātam Džefrijam Lihtmenam (attēlā pa kreisi) izdevās panākt, ka viņa kliente ieslodzījumā pavadīs tikai dažus mēnešus.

2017. gadā Bruklinas Augstākā tiesa lēma, ka Melngailis par saviem nodarījumiem cietumā pavadīs četrus mēnešus. Tāpat arī viņai tika piespriests piecus gadus ilgs pārbaudes laiks.

Izdevuma "The New York Post" rīcībā šomēnes nonākusi informācija, ka Melngailim ar savu advokātu, kura klientu lokā ir arī bēdīgi slavenais narkobarons Hoakins Gusmans jeb El Čapo, bijuši intīmi sakari.

Publiskajā telpā nonākusi intīma satura elektronisko vēstuļu sarakste starp abiem, kas ilgusi laika posmā no 2017. gada februāra līdz aizvadītā gada maijam.

Sarakste starp Melngaili un viņas advokātu, kurš ir precējies divu bērnu tēvs, liecina – abu attiecības bijušas visai kaislīgas. Lihtmens sarakstē izmantojis tādas frāzes "kā es gribu tevi piesmiet", "bija lieliska sajūta atrasties tevī", "vai tu vēlies man piederēt?", "es vēlos tevi izmantot, lai sasniegtu orgasmu" un citus divdomīgus un neķītrus tekstus.

Pēc tam, kad Melngailis 2017. gada maijā bija stājusies tiesas priekšā, advokāts viņai elektroniski bija klāstījis, ka sprieduma nolasīšanas brīdī slepus fantazējis par savu klienti un pieskaršanos viņai. "Es dievinu, ka tu tā saki," advokātam bija atbildējusi Melngailis.

Lihtmens ziņas par viņa dēku ar šefpavāri atteicies komentēt. Ārzemju plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka gadījumā, ja šīs runas izrādītos patiesas, tas būtu smags advokātu ētikas kodeksa pārkāpums, jo seksuāla rakstura attiecības starp aizstāvi un viņa klientu nav pieļaujamas.

Tiek arī ziņots, ka nopludināto elektronisko vēstuļu vidū ir arī Melngailis sarakste ar amerikāņu komiķi Luisu C.K., kurš 2017. gada rudenī tika apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos.

Sarakste liecina, ka abiem ap 2012. gadu bijuši intīmi sakari. Komiķis vēstulēs klāstījis, ka pret Sarmu izjūt iekāri. Tāpat arī vīrietis piebildis, ka, iespējams, inficējis viņu ar kādu seksuāli transmisīvu slimību vai arī ieguvis to no viņas.

"Es saprotu, ka esi apbēdināta, bet es nekad nezvērēju, ka esmu "tīrs". Es jau teicu, ka, iespējams, esmu tevi inficējis. Man ļoti žēl, ja tā bija. Bet, ja tu tomēr esi inficējusi mani, viss kārtībā," klāstījis komiķis, piebilstot, ka mūsdienās šādas slimības ir pavisam ierasta lieta.

Gan Melngailis, gan komiķis atteikušies medijiem sniegt komentārus par publiskajā telpā nonākušo saraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!