Foto: Privātais arhīvs

Sākoties pavasarim, cilvēki mēdz jokot, ka asfalts nokūst kopā ar sniegu, un patiešām Latvijas ceļu kvalitāte ir sliktāka nekā daudzviet Āfrikā. Televīzijas raidījuma Kinomānija un šova Koru kari vadītāja Anna Rozīte (attēlā) nesen pārcēlusies uz dzīvi Bolderājā, un arī tur iekšpagalmu ceļu seguma kvalitāte ir sliktā stāvoklī.

"Bolderāja ir mans bērnības rajons, un nesen atkal šeit atgriezos uz dzīvi. Par šo rajonu bieži dzirdēti dažādi stereotipi, kuri valda sabiedrībā. Man gan šķiet, ka šeit nav nemaz tik traki un "krimināli", kā mēdz uzskatīt, un šī Rīgas daļa nebūt nav sliktāka par jebkuru citu galvaspilsētas mikrorajonu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Rozīte.

"Bērnībā tam nepievērsu uzmanību, taču šobrīd ļoti novērtēju to, cik Bolderāja patiesībā ir izdevīga vieta dzīvošanai - tuvumā ir jūra, upe, mežs. Lai nokļūtu līdz pilsētas centram, nepieciešamas vien aptuveni 30 minūtes.

Tā kā šobrīd atkal dzīvoju Bolderājā, gribas sakārtot vidi man apkārt. Cilvēki ir elastīgi savā būtībā - dzīvojot ilgus gadus vienā vietā, mēdz pierast pie esošās situācijas un samierināties ar to, kāda tā ir.

Es uzskatu, ka šis rajons, tāpat kā visas citas Latvijas vietas, ir pelnījis uzlabojumus, tādēļ cilvēkiem vajadzētu runāt par esošajām problēmām, neklusēt un rakstīt savus ierosinājumus atbildīgajām instancēm.

Man vēl nekad nav bijusi pieredze šādu ierosinājumu rakstīšanā, neesmu agresīvi noskaņota, un tad, kad man būs brīvāks laiks, noteikti pieķeršos šai problēmai nopietnāk. Gribas Bolderāju kaut vai nedaudz uzfrišināt.

Jā, iekšpagalmu kvalitāte tiešām ir slikta. Pa šādas kvalitātes iekšpagalmu segumu pārvietoties ar automašīnu sagādā problēmas. Domāju, ka arī kājāmgājējiem tas sagādā grūtības. Un kārtīgi ceļi nav nekāda ekstra, tas būtu tikai normāli, tāpēc centīšos šo situāciju mainīt. Ja šo lasa kāds Kurzemes rajona izpilddirekcijas pārstāvis, tad gaidiet ciemos!" draud Rozīte.

"Es ticu - ja cilvēks patiešām grib kaut ko uzlabot un mainīt, tad, ieguldot darbu un laiku, tā arī notiks," noslēgumā piebilst Anna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!