Foto: Mango

Raidījuma Kinomānija vadītāja Anna Rozīte (attēlā) jauno gadu uzsākusi ar veselīgu aktivitāti – viņa piekritusi interesantam eksperimentam un turpmāk regulāri apmeklēs Balto pirti, lai uzlabotu veselību dabīgā un patīkamā veidā.

"Iepriekš ar iešanu pirtī īpaši neaizrāvos. Citiem pirts ir kā vieta, kur satikties, iedzert alu, bet mani tas nesaista - es pirtī iešanu uztveru kā tādu tradicionālu latviešu spa rituālu, kas attīra prātu un miesu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Anna.

Balto pirti regulāri apmeklē Annas draugs Mārtiņš, kurš tad arī ierosinājis viņai izmēģināt šo patīkamo lietu. "Ilze no baltās pirts man piedāvāja iesaistīties interesantā eksperimentā - kopā ar draugu regulāri iesim uz pirti un veiksim visas dabīgās procedūras, un tad redzēsim, kā tas maina veselību," ieceri atklāj televīzijas meitene.

Pirmo pirts procedūru viņa veikusi jau jaunā gada otrajā dienā, un pēc tās ir stāvā sajūsmā. "Izmēģināju gan dabīgos skrubjus, gan kārtīgi nopēros, gan beigās pagulēju auksta ūdens baseinā.

Izrādās, ka aukstu ūdeni sev virsū liet pēc pirts nav jēgas, jo, ritot pār ķermeni, tas tomēr sasilst - nepieciešams visā augumā pagulēt vēsa ūdens baseinā," par procedūrām stāsta Anna. Pēc piedzīvotajām patīkamajām sajūtām viņa sapratusi, ka Balto pirti turpmāk apmeklēs regulāri.

"Sajūtas ir tik foršas, ka regulāra iešana pirtī varētu kļūt par manu jaunā gada apņemšanos. Esmu iecerējusi turpmāk pirtoties vismaz reizi nedēļā. Konkrēta mērķa, ko vēlos sasniegt, apmeklējot pirti, man nav - daru to vispārējās labsajūtas uzlabošanai, kā arī pirts ļoti nāk par labu ādai. Redzēs, kāds būs efekts pēc regulāras pirtošanās," stāsta televīzijas meitene.

Regulāra pirts apmeklēšana par viņas jaunā gada apņemšanos kļuvuši tīri nejauši - meitene uzskata, ka nav pareizi mēģināt uzsākt jaunu dzīvi no pirmā datuma vai pirmdienas.

"Ja kaut ko grib apņemties, tas jādara uzreiz, tieši tagad. Lai mainītu dzīvi, nav jāgaida apaļš datums vai, piemēram, pulkstens trīs - tas jādara uzreiz. Bet ja runājam par manām šī gada iecerēm, mani galvenie plāni šogad ir turpināt attīstīties un kļūt par labāku cilvēku," ieceres iezīmē Anna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!