Foto: Privātais arhīvs
36 gadu vecumā par precētu sievu kļuvusi luterāņu mācītāja, arhibīskapa Jāņa Vanaga vienīgā meita Elizabete. Par skaisto notikumu viņa pavēstījusi sociālajos tīklos.

Elizabete Vanaga apprecējusies ar čehu izcelsmes klinšu kāpēju Deividu Komareku, kurš viņu bildināja pagājušā gada maijā īpaši ekstravaganti – ar helikopteru nosēžoties augstu klintīs Montanā, ASV.

Lai gan Elizabete ar savu mīļoto cilvēku pastāvīgi dzīvo Amerikā, kāzas notikušas 10. augustā gleznainā vietā Norvēģijā. Klāt bija arī līgavas vecāki un vēl vairāki desmiti jaunā pāra tuvākie cilvēki.

"Tas ir mīlas stāsts. Es mīlu mūsu stāstu, es mīlu tevi," paziņojumu par laulībām sociālo mediju vietnē skomentējusi pati Elizabete.

Pāra pastāvīgā dzīvesvieta ir Čikāgā, ASV. Kā ziņo Vanaga, tur viņa ir īpašniece uzņēmumā "ED Home Solutions", kas nodarbojas ar būvniecību, interjera pārveidošanu un mājas automatizāciju. Elizabete ir arhibīskapa Vanaga vienīgā meita, viņai ir vairāki brāļi.

Iepriekš Vanagai Amerikā bija romantiskas attiecības ar informācijas tehnoloģiju industrijā strādājošo Šonu Hatčetu, taču šī draudzība ar saderināšanos nevainagojās.

Vēl senāk Elizabete bija kopā ar tobrīd slavenākās sabiedrības dāmas Anetes Sončikas brāli, bijušā Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Andreja Sončika dēlu Jāni Sončiku. Pēc vairāku gadu draudzības šī savienība pajuka, bet Elizabete pārcēlās dzīvot uz ASV.

Elizabete publiskajā telpā un pašmāju dzīvesstila presē pirms aptuveni 13 gadiem tika kritizēta par pārlieku lielu aizraušanos ar izklaidēšanos un burziņu apmeklēšanu – viņai tolaik bija cieša draudzība ar "Latvijas ballīšu karalieni" dēvēto Aneti Sončiku. Abas visai bieži bija kopā manāmas Vecrīgas klubiņos, kur dzīrošana nereti ievilkās līdz agrai rīta stundai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!