Foto: Publicitātes foto
Augusta vidū par daudzu rīdzinieku apspriestāko tematu kļuva Lāčplēša ielas jaunās velojoslas, kas guvušas pretrunīgu vērtējumu – kamēr vieni priecājas par dzīves atvieglošanu riteņbraucējiem, citi pukojas par ierastās kārtības izmaiņām.

Ir arī tādi šoferīši, kurus jaunās velojoslas ne tikai sadusmojušas, bet arī pamatīgi samulsinājušas - to apliecina gan uz Lāčplēša ielas novērotie skati, gan satraukums sociālajos tīklos.

Nedēļas izskaņā arī par Latvijas galveno blondīni dēvētā uzņēmēja Marika Ģederte, kura ir pieredzējusi autobraucēja un pat vairākkārt piedalījusies sieviešu rallijos, atzinusies, ka īsti nesaprot, kā pareizi rīkoties.

"Kamēr nav noticis kas slikts, man ir jautājums. Braucu pa Lāčplēša ielu, un paralēli man pa veloceļu minās riteņbraucēji. Pie Baznīcas ielas krustojuma man bija jāgriežas pa labi, ko arī pie zaļā apgaismojuma darīju.

Bet riteņbraucējs brauc taisni. Abiem zaļais. Kuram jādod ceļš?" savā Facebook profilā apmulsusi centās noskaidrot Ģederte.

Komentāros uzņēmējas draugi steiguši paskaidrot, ka šādā situācijā saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!