Foto: F64
Nedēļas nogalē Rīgā paredzētā geju, lesbiešu un viņu draugu un atbalstītāju gājiena priekšnojautās sabiedrībā ne tikai saasinājusies diskusija par Rīgas praida nepieciešamību, bet arī sākusies kampaņa ar mērķi mudināt cilvēkus uz līdzcietību un toleranci.

DELFI Izklaide jau informēja, ka lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienību Mozaīka īsi pirms Rīgā plānotā praida izveidojusi īpašu sociālo akciju, kurā populāri cilvēki aicina nevērtēt cilvēkus pēc viņu sociālās orientācijas.

Pirmajā sociālajā reklāmā sabiedrībā zināmi cilvēki sabiedrībai atgādināja, ka arī mākslinieks Leonardo da Vinči bijis homoseksuāls, bet otrajā videoklipā populāras personas uzdod jautājumus par mūziķi Frediju Merkuriju.

Pirmā kampaņas klipa varoņiem - dziedātājam Shipsi, TV "sejai" Elīnai Doļģei, polittehnologam Jurģim Liepniekam un mūziķim Goran Goram - tagad pievienojies arī populārais dīdžejs Toms Grēviņš (attēlā).

"Kas tev nāk prātā tagad, kad es saku, ka Fredijs Merkurijs bija gejs?" taujā Liepnieks.

Pārējo atbildes liecina, ka "šovs vēl joprojām turpinās" un "mēs vēl joprojām esam čempioni", un par leģendāro mūziķi aizvien fano miljoniem cilvēku visā pasaulē, bet Grēviņš video izskaņā aicina sabiedrību nemainīt priekšstatus par cilvēkiem viņu seksuālās orientācijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!