Foto: DELFI
Oktobra izskaņā notikušajā 19. Rīgas modes nedēļā par vienu no fotografētākajām personām kļuva leģendārā latviešu hokejista Artūra Irbes meita Anita (attēlā), kura pirms gada atgriezusies Latvijā un aktīvi darbojas modes industrijā.

Lai gan pašmāju medijos pievilcīgā jauniete nereti tiek pieteikta kā modele, pati Anita sarunā ar DELFI Izklaidi atklāja, ka tas pārpratums - viņai modeles darbs nekad nav bijis kā nopietna nodarbošanās, bet gan hobijs.

Tiesa, viņa neizslēdz iespēju atgriezties uz mēles arī kādā no Rīgā notiekošajām skatēm, tomēr visa jaunietes enerģija, ārzemēs gūtā pieredze un zināšanas par biznesa vadību tiek veltīta zīmola QooQoo attīstībai un zīmola projektu popularizēšanai ārzemēs.

"Man arvien vairāk un vairāk te iepatīkas, bet es nevaru pateikt, kur būšu pēc gada vai diviem. Mana dzīve vienmēr bijusi saraustīta. Zeme nav manas mājas. Man mājas ir tur, kur es jūtos labi. Un šobrīd es Latvijā jūtos pietiekami labi," atzīst Anita.

Preses fotogrāfu pastiprinātā uzmanība modes nedēļas laikā meiteni nedaudz mulsināja, bet uz jautājumu, vai tēva slava viņai nešķiet apgrūtinoša, Anita atbildēja noliedzoši.

"Man tas dzīvē ir palīdzējis. To es nevaru noliegt. Tas neliek man justies, ka mani panākumi ir mazāki. Es tikai tagad esmu sākusi darīt to, ko vienmēr esmu gribējusi.

Kad man bija 18 gadi, es sapņoju, ka varētu kaut ko darīt Latvijas modes industrijā. Tagad, piecus gadus vēlāk, mans sapnis pamazām sāk piepildīties. Soli pa solim kaut kas notiek, un esmu pateicīga, ka mana tēva vārdam ir pozitīva nozīme," smaidot atklāj Anita.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!