Foto: Vida Press
Ceturtdien, 31. augustā, aprit 20 gadi kopš Velsas princeses Diānas traģiskās bojāejas. Atzīmējot nāves gadadienu, savu stāstu par Parīzē notikušo avāriju atgādinājis arī ugunsdzēsējs, kurš pie cietušajiem bijis īsi pēc sadursmes.

Britu mediju uzmanības lokā nonācis Ksavjērs Gormelons, kurš 1997. gada 31. augustā bija starp glābējiem, kas ieradās pie negadījumā cietušās automašīnas Almas tunelī Parīzē.

Intervijā pārraidei "Good Morning Britain" kungs atklājis – lai gan cietusī sieviete bijusi bezsamaņā, glābējs bijis pilnīgi pārliecināts, ka viņa izdzīvos.

Kādā brīdī automašīnā iesprostotā Diāna, kuru ugunsdzēsējs sākotnēji nav atpazinis, nākusi pie samaņas. Viņa, kā tagad atceras Ksavjērs, jautājusi: "Mans dievs, kas notika?" Ksavjērs franču valodā vēlējies sievieti nomierināt, bet tad viņa atkal ieslīgusi bezsamaņā.

Iespējams, tie arī bijuši viņas pēdējie vārdi, jo jau dažas stundas vēlāk pēc nogādāšanas vienā no Parīzes slimnīcām tika paziņots, ka princese ir mirusi.

Tāpat ugunsdzēsējs pastāstījis, ka brīdī, kad pēc Diānas izcelšanas no auto vraka konstatēts, ka viņas sirds ir apstājusies, uzsākta atdzīvināšana, un drīz vien cietušās sirds atsākusi pukstēt.

"Godīgi sakot, es domāju, ka viņa dzīvos. Cik es zināju, brīdī, kad viņa nonāca neatliekamās palīdzības automašīnā, viņa bija dzīva, un es cerēju, ka viņa izķepurosies. Vēlāk es uzzināju, ka viņa slimnīcā ir mirusi," izdevums "The Sun" citē Ksavjēra stāstīto.

Glābējs, gremdējoties atmiņās par traģisko negadījumu, atklājis – viņš redzējis vien nelielu ievainojumu sievietes plecā, kas nav šķitis pārāk nopietns.

Laikraksts "The Independent" arī atgādina to, ka negadījuma brīdī princese Diāna bijusi bez drošības jostas. Tas, kā vēlāk atzinuši viņas ģimenes locekļi, sievietei bijis netipiski, jo parasti princese bijusi ļoti piesardzīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!