Foto: AP/Scanpix

Policija uzgājusi vairākas neattīstītas foto filmiņas no rokgrupas Nirvana līdera Kurta Kobeina nāves vietas 1994. gadā, taču nedomā, ka tās atklās ko jaunu.

Kobeina nāve tiek uzskatīta par pašnāvību. 27 gadu vecumā viņš iešāva sev galvā.

Kopš Kobeina nāves 8. aprīlī apritēs 20 gadi. Rēķinoties, ka šim notikumam tiks pievērsta liela sabiedrības uzmanība, Sietlas policijas izmeklētājs Maikls Cisinskis pārskatīja lietā gūtos pierādījumus.

Starp tiem viņš atrada trīs vai četrus foto filmas ruļļus un attīstīja tos, sacīja Sietlas policijas departamenta pārstāve. Fotogrāfijās Kobeina nāves vieta parādīta no tādiem leņķiem, kas iepriekš nebija redzēti. Tās šķiet labākas kvalitātes, nekā līdz šim zināmās fotogrāfijas.

"Lietā nav nekādu jaunu atklājumu vai pavērsienu," teica policijas pārstāve Renē Vita. "Izmeklētājs uzgāja neattīstītas fotogrāfijas, un tas arī viss. Tā joprojām tiek uzskatīta par pašnāvību."

Fotogrāfijas uzņēma policisti, kuri izmeklēja Kobeina nāvi. Nav zināms, kāpēc tās palikušas neattīstītas 20 gadus. Vita pieļauj, ka policisti tās uzskatījuši par pārāk mazsvarīgām.

Policija publicējusi divas no atrastajām fotogrāfijām. Nevienā no tām nav redzams Kobeins, bet tikai viņa nāves vietā atrastās mantas - saulesbrilles, cigāru kaste, mednieku cepure un cigarešu paciņa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!