Foto: AFI

Saeimas deputāte un Dailes teātra bijusī aktrise Ausma Kantāne (attēlā), kura šogad atzīmēs savu 69. jubileju, daudzus pārsteidz ar savu nerimstošo enerģiju un pievilcību, tādēļ izklaides portāls Mango vēlējās noskaidrot, kāds tad ir Kantānes skaistuma noslēpums.

"Pirmais un svarīgākais jaunības un laba izskata saglabāšanā ir tas, ko katram cilvēkam ir devis Dievs. Ir cilvēki, kuriem gēni ļauj izskatīties un justies par desmit gadiem jaunākam, nekā viņa bioloģiskais vecums pieļauj. Tiem tad arī ir mazāk jāpiepūlas," sarunā ar izklaides portālu Mango skaidro Kantāne.

Tomēr, neraugoties uz dabas dotajām priekšrocībām, enerģiskā deputāte atzīst, ka arī viņa ikdienas ritmā ievēro visas tās pašas daudzviet aprakstītās "banalitātes" - seko līdzi savam uzturam, cenšas pietiekami izgulēties un kustēties, kā arī gana daudz uzturēties svaigā gaisā.

"Es vingroju divas reizes nedēļā, bet, kad pēc rudenī gaidāmajām vēlēšanām vairs nebūšu Saeimā, darīšu to biežāk," sola Kantāne un atklāj, ka speciālu vingrojumu kompleksu viņai izstrādājis fizioterapeits, kuru aktrise regulāri apmeklējusi pusgadu.

"Tagad es vingrojumus veicu mājās un speciāli devos uz veikalu, lai iegādātos bumbu, hanteles un atsvarus kājām," stāsta Kantāne, kurai visu speciālista ieteikto vingrojumu izpilde prasa aptuveni stundu.

Lai rūpētos par savu sejas ādu un neļautu tai novecot, aktrise lieto labus krēmus, bet reizi divos mēnešos apmeklē kosmetologu. "Biežāk to darīt es nevaru atļauties, tas būtu pārāk dārgi. Arī labi sejas krēmi diemžēl ir ļoti dārgi," norāda Kantāne, kura priekšroku dod krēmiem ar liftinga efektu.

"Lai āda saglabātu savu tvirtumu, izvairos no saules un solāriju vispār neapmeklēju. Kā aktrise es labi zinu, kā likt sejai izskatīties brūnai ar īpašu krēmu palīdzību," smejas Kantāne, kura par galveno noslēpumu veselīgas ādas saglabāšanai uzskata tās pietiekami mitrināšanu.

"Lietoju mūsu pašu Dzintara ražoto Nivea krēmu, kurš ir gan barojošs, gan mitrinošs, tomēr vairākas reizes dienā dodos pie krāna, uzgāžu sejai ūdeni un vairākas sekundes paturu pie sejas ar rokām. Ja nepieciešamo mitrumu gribētu nodrošināt tikai ar krēmu, tas ļoti ātri beigtos, jo mana seja ir rijīga."

Tāpat aktrise rūpīgi seko līdzi savai ēdienkartei un neēd cūkgaļu un citas treknas lietas - sviestu, krējumu, margarīnu. Viņa priekšroku dod liesai gaļai un zivīm, kā arī cenšas savā uzturā lietot pietiekami daudz zaļumu. "Saeimas ēdnīcā, paldies Dievam, var pielikt pilnu šķīvi ar salātiem."

Lai gan Kantāne piedomā pie sava dzīvesveida, viņai sanākot arī pagrēkot. "Jā, es pārāk maz uzturos svaigā gaisā. Agrāk, kad mans vīra kungs vēl bija vesels, mēs iknedēļas devāmies uz Mārupi, kur staigājām pa priežu mežu. Tas bija fantastiski, bet tagad tas atkrīt. Ja es vēl arī to darītu, tad jau es būtu pārlieku jauna," smejas aktrise.

Kantāne piekrīt, ka saglabāt enerģiju un labu izskatu palīdz gan Dieva dotie gēni, gan veselīgs dzīvesveids, tomēr vissvarīgākā esot pozitīva domāšana. "Cilvēkam ir jābūt pozitīvi lādētam nevis ņergai, un jārada tā pozitīvās enerģijas vilkme - jādod citiem savs spars un labās domas, tad arī tas nāks atpakaļ."

Galerijā: ieskats Ausmas Kantānes ikdienas un darba gaitās (foto: F64 un AFI).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!