Foto: DELFI

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) vērsusies Valsts policijā bažās par mūziķa, partijas "KPV LV" biedra Andra Kiviča un mākslinieces Lienes Skulmes publisko aktivitāšu ietekmi uz viņu bērnu dzīvi.

VBTAI skaidroja, ka konkrētajā gadījumā inspekcija saskata emocionālās vardarbības pret bērniem pazīmes. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumā ietverto emocionālās vardarbības definīciju, tā ir bērna pašcieņas aizskaršana vai psiholoģiska ietekmēšana, draudot viņam, lamājot, pazemojot viņu, bērna klātbūtnē vardarbīgi izturoties pret viņa tuvinieku vai citādi kaitējot viņa emocionālajai attīstībai.

Kā norādīja inspekcijā, ņemot vērā Kiviča un Skulmes aktivitātes gan sociālajā tīklā "Facebook", gan medijos, VBTAI secina, ka ar savām darbībām viņi netieši ietekmē arī savu bērnu dzīvi, iespējams, radot viņiem psiholoģiskus un emocionālus pārdzīvojumus.

Arī portālam "Delfi" inspekcija šīs nedēļas sākumā apstiprināja, ka par Kiviča un Skulmes pēdējā laika aktivitātēm sagatavots iesniegums policijai.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu VBTAI izskata tikai tās emocionālās vai fiziskās vardarbības pret bērniem lietas, ja iespējamais varmāka ir institūcijas amatpersona vai darbinieks. Šī iemesla dēļ Valsts policijai uzrakstīts un nosūtīts iesniegums izskatīšanai pēc piekritības, jo Kivičs un Skulme ir fiziskas personas.

Inspekcijā norādīja, ka tālāk Valsts policija izskatīs, vai konkrētajā lietā ir vai nav pamats ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu.

Kivičs ir tēvs trim bērniem. Mūziķa laulībā ar trešo sievu Madaru dzimušas divas meitas Kima un Keitija, bet no agrākām attiecībām ar modeli un stilisti Danu Dombrovsku viņam ir dēls Kristofers.

Savukārt Liene ir mamma trīs meitām, kuras dzimušas viņas nu jau izjukušajā laulībā ar uzņēmēju Ārenu Skulmi.

Atgādinām, ka februāra sākumā ažiotāžu izraisīja video tiešraide, kurā Skulme un Kivičs savus sekotājus uzrunāja no vannas. Sižetā vairākkārt pavīdēja mūziķa intīmākā ķermeņa zona, un daudzi par to pauda sašutumu.

Par pāra attiecībām tiks veidots realitātes šovs. Tāpat arī Kivičs drīzumā gatavojas izdot jaunu grāmatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!