Foto: Publicitātes foto

Goldensteitas Warriors centrs Andris Biedriņš ir dārgākais "soliņa deldētājs" Nacionālajā Basketbola asociācijā, tāpēc nopelnītā nauda viņam ļāvusi labi iekāroties šajā valstī. Savukārt viņai sievai Madarai (abi kopā attēlā) klājas nedaudz grūtāk.

Kā žurnālam Ok! stāstījusi Madara, viņai iestāties kādā no ASV augstskolām liedz uzturēšanās atļaujas trūkums. Taču Madara ir sapratusi ASV imigrācijas politiku, par ko arī vēsta visiem žurnāla lasītājiem.

"Uzturēšanās sistēma speciāli izveidota tā, lai iebraucējiem nebūtu iespēju veidot šeit savu dzīvi un viņi pilsoņiem neatņemtu darba vietas. Varbūt šī sistēma ir pareiza, taču mani tā attālina no domas, ka ASV ir pasaulē demokrātiskākā valsts.

Ja reiz viņi cīnās par demokrātiju citviet, tad nevajadzētu liegt cilvēkiem iespējas iegūt izglītību un darbu arī ASV. Eiropas Savienības valstīs šādu problēmu nav.

Ir vēl kāds paradokss. Katram taksistam vai apkopējai, kas nākusi no Meksikas vai Indijas, ir zaļā karte. Tikmēr baltajam cilvēkam no Eiropas vai Krievijas krietni jānopūlas, lai varētu palikt ASV un īstenot savus sapņus.

Tas vedina domāt, ka ASV vēl joprojām cilvēkus iedala slāņos. Pie viesnīcas reti kad ieraudzīsi kādu amerikāni, kas tev pavērs durvis. Vai arī krāsotāju, kas nebūtu meksikānis.

Šķiet, valsts sistēmai ir izdevīgi nelaist iebraucējus pie lielā maizes kukuļa. Tas arī ir viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc tik ļoti grūti šeit veidot savu karjeru," žurnāla Ok! slejā analizē Madara Biedriņa.

Kā ļoti veiksmīgu piemēru Madara min Holivudas aktrisi Milu Kunisu, kuras vecāki antisemītisma dēļ no Ukrainas uz Losandželosu emigrēja, kad Mila bija septiņus gadus veca.

"Viens no šādiem [veiksmīgas karjeras] gadījumiem ir Mila Kunisa, Ukrainā dzimusi aktrise, kas uz ASV pārcēlās 1991. gadā no mazas pilsētiņas Chernivsti. (Acīmredzot domāta Kunisas dzimtā pilsēta Černovci. - Red. piez.).

Šīs aktrises karjera izvērtās strauji un neaprakstāmi veiksmīgi. Nesen kādā intervijā, ko viņa sniedza Ukrainas televīzijai, Mila runāja ukraiņu valodā, kas liecina par viņas patriotiskajām jūtām pret savu valsti," aktrisi slavē Madara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!