Foto: DELFI
Pagājušajā vasarā īsi pirms Saeimas pilnvaru beigām kriminālvajāšanai izdeva Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāju Mārtiņu Bondaru saistībā ar aizdomām par dokumentu viltošanu, lai Bondars varētu saglabāt savu ģimenes māju Mārupē. Tiesvedība joprojām turpinās, bet pats Bondars lūkojas, ar ko varētu nodarboties, šonedēļ ziņo izdevums "Privātā Dzīve".

Pirms sešiem gadiem Bondaram kā bijušajam "Latvijas Krājbankas" prezidentam līdzā ar valdi tika piespriests 15 miljonu eiro liels naudassods. Drīz pēc tam parādījās ziņas, ka viņš, iespējams, krāpnieciskā ceļā, ar sievu Ievu 2006. gadā pie notāres slēdzis līgumu par atsevišķu mantu, kas pasargātu ģimenes iekopto īpašumu no konfiskācijas. Notāre nu jau mirusi.

Prokuratūra uzskata, ka Bondari varētu būt vainojami dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā; Bondars to noliedz. Tiesāšanās pirmajā instancē šajā lietā esot jau pāri pusei.

Tikmēr pats Bondars lūkojas pēc jauna darba, viņš atzīst "Privātajai Dzīvei".

"Pagaidām ir tāds apskates laiks. Nekā konkrēta vēl nav, bet gan jau parādīsies. Tā pati bēdīgā ziņa no manis ir tāda, ka jātiesājas pret Latvijas valsti. Bet visādi citādi – ejam tik uz priekšu," izteicies Bondars.

Bijušais deputāts uzskata, ka ir cilvēki, kas nevēlas, lai viņš nodarbojas ar politiku. Ar savas partijas cilvēkiem viņš gan sarunājas, taču kopumā neuzbāžas tiem, kas vairs nevēlas ar Bondaru komunicēt.

Pilnu rakstu lasi 7. februāra izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!