Foto: Privātais arhīvs

Oktobra sākumā daudzus pārsteidza multimākslinieka Kaspara Bindemaņa un dziedošās aktrises Vitas Baļčunaites (abi attēlā) paziņojums, ka viņi uzsākuši attiecības, bet tagad tapis zināms, kā abas it kā ļoti atšķirīgās personības viena otru pamanījušas.

Intervijā žurnālam OK! Bindemanis atklājis, ka, lai gan abi bija vienu reizi tikušies, īstā "saskatīšanās" notikusi Facebook tīklā - viņš ar kādu puisi pie dziedātājas Lindas Leen ieraksta pērnā gada jūnijā diskutējuši par rakstnieku Ernestu Hemingveju un to, vai gudrs cilvēks var būt laimīgs. Tad diskusijā ar vienu repliku iesaistījusies arī Vita.

"Es no tās viņas replikas apstulbu. What the fuck?!. Vārds pa vārdam - un pēc sarakstes man bija pilnīgi skaidrs, ka tas ir pareizais virziens, kurā man jāskatās. Vēroju, ko Vita dara, bet nemeklēju viņas telefona numuru, neuzrunāju. Nu, lūk, es zināju, ka kādu dienu es viņu satikšu," intervijā stāstījis Bindemanis.

Tiesa, līdz brīdim, kad abi tikušies, pagājis gandrīz gads - Bindemanis šogad jūnijā spēlējis kluba Mai Tai terases atklāšanā, un tur ieradusies arī aktrise.

"Piegāju un teicu - kādu dienu es tevi uzaicināšu uz tēju. Nu, pēc divām dienām uzaicināju, bet līdz reālajai tējas dzeršanai baigi ilgs laiks pagāja. Ļoti ilgi sarakstījāmies. Aizbraucu uz Ameriku un tikai kad atgriezos, pirmoreiz piezvanīju. Pēc tam vēl pagāja laiks, kamēr satikāmies. Tā ka sākotnēji visa kontaktēšanās notika intelektuāli emocionālā plāksnē," skaidrojis Bindemanis.

Tieši sarakstīšanās laikā Baļčunaite sapratusi, ka starp abiem ir kaut kas īpašs, tomēr kaut kas ilgu laiku atturējis no tikšanās aci pret aci. Kad vīrietis, kuram vēstulēs arī bija mainījies priekšstats par Vitu, devies uz Ameriku, abi vispār pārtraukuši komunicēt.

"Domāju, šodien neiedziļināsimies, taču kā pa sviestu viss gluži negāja - tas bija ļoti grūts laiks emocionālā plāksnē - pirmo reizi tik tālu no mājām, turklāt vēl klusēšanas zvērests, nezinot, kā viss beigsies - iesākumā viss šis stāsts bija zem ļoti lielas jautājuma zīmes.

Man bija jāpieliek diezgan lielas pūles, lai puslīdz savestu kārtībā savu enerģētiku, sabalansētu visu tā, lai nenotiktu katastrofa, mūsu enerģijām saskaroties.

Neskatoties uz to, ka es ļoti rūpīgi ar sevi strādāju, atbrīvošanās no visas iepriekšējā dzīvē (un iepriekšējās dzīvēs) savārītās putras, prasa laiku, taču, brīnumainā kārtā, man pietika spēka paveikt neiespējamo - šajā laikā izdevās visai būtisks progresa izrāviens, sakārtojot lietas, kuras normālā režīmā prasītu pat gadiem ilgu darbu," par grūto darbu ar sevi pirms tikšanās ar nolūkoto sievieti stāstījis multimākslinieks.

Bindemanis ir pārliecināts, ka viņa un Baļčunaites tikšanās ir bijusi iepriekš nolemta.

"Jo vairāk to visu vēroju no malas, jo vairāk saprotu, ka tas ir ļoti fundamentāls projekts, par kuru varam tikai pateikties. Tas nav mūsu nopelns, bet tapis jau ļoti sen. Mēs šobrīd to virzām jaunā kvalitātē. Pats populārākais viedoklis, uzzinot, ka esam kopā, bija - kā tik ļoti atšķirīgi cilvēki satikušies. Bet patiesībā mēs esam tik vienādi, ka dažbrīd tas pat krīt uz nerviem. Arī mūsu negatīvās puses," atzinis Bindemanis.

Arī viņa mīļotā sieviete žurnālam OK! atzinusi, ka viņiem abiem bijis nepieciešams izaugt vienam līdz otram - pirms pāris gadiem, kad abi tikušies pirmo reizi, viņi viens otrā neredzēja īsto cilvēku.

"Man gribas domāt, ka mūsu dvēseles to izplāno, bet mēs ar savu cilvēcisko būtību, protams, vienmēr esam izvēles priekšā - pa kuru ceļu doties. Milzīga pateicība mūsu dvēselēm un Visumam par to, ka neesam pagājuši garām," priecājusies Vita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!