Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Diskusiju krustugunīs šonedēļ nonākusi 21 gadu vecā amerikāņu uzņēmēja un realitātes šovu zvaigzne Kailija Džennera (attēlā), kuru izdevums "Forbes" atzinis par visu laiku jaunāko saviem spēkiem tapušo miljardieri. Nelabvēļi ir pārliecināti – jaunā sieviete nemūžam nebūtu tikusi pie turības, ja pirms vairākiem gadiem netiktu nopludināts viņas pusmāsas Kimas Kardašjanas seksa video.

"Forbes" vēstīja, ka 2015. gadā izveidotā kosmētikas līnija "Kylie Cosmetics" ir vismaz 900 miljonus ASV dolāru vērta, un tā pilnībā pieder Kailijai. Pieskaitot naudu, ko viņa jau nopelnījusi ar šo uzņēmumu, tiek pārsniegta viena miljarda dolāru atzīme.

Kailijai tādējādi izdevies pārspēt sociālā tīkla "Facebook" dibinātāju Marku Zakerbergu, kurš par jaunāko saviem spēkiem tapušo miljardieri bija kļuvis 23 gadu vecumā.

Tiesa, ne viens vien nelabvēlis steidzis norādīt, ka dēvēt Kailiju par pašas spēkiem kļuvušu miljardieri esot pilnīgi nekorekti, jo viņas ģimene vienmēr bijusi turīga, turklāt mamma Kristena jeb vienkārši Krisa meitai palīdzējusi uzsākt biznesu.

Tāpat arī lielu lomu biznesa impērijas izveidošanā spēlējis fakts, ka Kardašjanu ģimene savulaik, iespējams, apzināti nopludināja seksa video, kas līdz ar skandālu pavēra durvis un slavas virsotnēm un lieliem ieņēmumiem. Daudzuprāt, pareizāk Kailiju būtu dēvēt par jaunāko miljardieri, kas uzbūvējusi impēriju uz lētas slavas un skandālu pamata, nevis sasniegusi virsotnes pašas spēkiem.

"Forbes" gan paskaidroja, ka šis formulējums ir spēkā, jo Kailija Dženere savu uzņēmumu un naudu nav saņēmusi mantojumā.

Kardašjanu-Dženneru klanu visprecīzāk raksturo frāze "ģimene, kura ir slavena ar to ka tā vienkārši ir slavena". Dinastijas patronese ir Kristena Džennera jeb vienkārši Krisa, kura ir mamma sešiem bērniem.

Kristenas pirmajā laulība ar nu jau aizsaulē aizgājušo bēdīgi slaveno amerikāņu advokātu Robertu Kardašjanu pasaulē nākuši četri bērni – meitas Kortnija, Kima un Hloja un dēls Roberts. Savukārt otrajā laulībā ar bijušu olimpisko sportistu Brūsu Dženneru, kurš pirms pāris gadiem veica dzimuma maiņas operāciju un tagad dēvējams par Keitlīnu Dženneri, dzimušas divas meitas – Kendela, kura ir veiksmīga modele, un jau iepriekš minētā Kailija, kura izveidojusi kosmētikas zīmola impēriju un nupat pasludināta par jaunāko pašas spēkiem kļuvušo miljardieri.
Foto: Vida Press

Dinastijas slavenākā pārstāve ir 38 gadus vecā Kima (attēlā), kura pati vairākkārt publiski ieminējusies, ka tieši viņa visiem saviem ģimenes pārstāvjiem nodrošinājusi veiksmīgas karjeras, slavu un bagātību.

Kimas ceļš uz slavas virsotnēm aizsākās tālajā 2007. gadā, kad atklātībā nonāca viņas un repera Ray J seksa video. Līdz tam viņa zināmās aprindās bija pazīstama vien kā miljonu mantinieces Parisas Hiltones draudzene un personīgā ģērbēja, ar kuru blondā daiļava nereti kopā apmeklēja saviesīgus burziņus.

Skandalozais video Kimas dzīvi apgrieza kājām gaisā – vienā mirklī viņa kļuva par apspriestāko sievieti ASV. Māmuļa Kristena, kura tolaik bija savas meitas menedžere, steidza kalt dzelzi, kamēr tā karsta, un panāca, ka liela daļa no ieņēmumiem par noplūdušo Kimas seksa video ieripo viņas kontā.

Arī pati Kima darīja visu iespējamo, lai pasaule neaizmirstu viņas vārdu, un 2007. gada 14. oktobrī startēja šovs "Keeping Up with the Kardashians" par Kardašjanu-Dženneru ģimenītes ikdienas gaitām, skandāliem, priekiem un bēdām.

Šovs iemantoja neticamu popularitāti, un pavisam drīz startēs tā jaunākā sezona. Gadu gaitā Kardašjanu un Dženneru klans kļuvis par miljardu vērtu impēriju. Teju visi ģimenes pārstāvji kļuvuši par biznesmeņiem – radīti dekoratīvās un matu kosmētikas, apģērbu, telefona aplikāciju un daudzi citi pelnoši un veiksmīgi zīmoli.

Vislielākā veiksminiece izrādījusies tieši Kailija, kura pārspējusi gan savu māsu Kendelu, gan pusmāsas un pusbrāli, tomēr daudzi nebeidz prātot – kā viss būtu iegrozījies, ja 2007. gadā atklātībā nebūtu nonācis Kimas seksa video?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!