Foto: Vida Press

Oktobra izskaņā pasauli pāršalca runas, ka britu princim Harijam jau vairākus mēnešus ir slepenas romantiskas attiecības ar amerikāņu seriālu zvaigzni Meganu Mārklu (abi attēlā). Britu karaļnams šonedēļ beidzot sniedzis publisku paziņojumu, kurā šī savienība oficiāli apstiprināta.

Oficiālajā paziņojumā, kas publicēts otrdien, 8. novembrī, Megana Mārkla nodēvēta par Harija draudzeni. Paziņojumā teikts, ka princis ir ļoti norūpējies par sievietes drošību un nespēj pieņemt ažiotāžu, ko izraisījuši mediji.

Kopš brīža, kad plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņas, ka abi ir pāris, Meganas Mārklas dzīve tiek vētīta līdz sīkākajai detaļai. Šī iemesla dēļ princis Harijs nolēmis vairs neslēpt attiecības un vērsies pie sabiedrības un medijiem ar lūgumu likt sievieti beidzot mierā.

Kā teikts paziņojumā, ir pārkāptas visas robežas un Meganas tiesības uz privāto telpu – pār viņas galvu nākusi aizvainojumu un negatīvu komentāru vētra, viņas vārds izvazāts medijos, pie viņas mājas nemitīgi dežūrē fotogrāfu un reportieru pūlis, gaismā tiek celti privātas dzīves notikumi, savukārt sievietes tuvinieki un draugi tiek bombardēti ar jautājumiem.

"Princis Harijs ir norūpējies par Mārklas jaunkundzes drošību un ir dziļi vīlies, ka nav spējis viņu pasargāt. Nav pareizi, ka pēc dažiem mēnešiem, kas pavadīti attiecībās, mis Mārkla kļuvusi par iemeslu tādai vētrai.

Princis Harijs zina, ka komentētāji sacīs, ka "tā ir cena, kura viņai jāmaksā" vai ka "tā ir daļa no spēles". Viņš tam nepiekrīt. Tā nav nekāda spēle – tā ir viņas un viņa dzīve," teikts karaļnama paziņojumā.

Princis Harijs aicinājis presi piebremzēt ar šo attiecību afišēšanu, kamēr nav nodarīts vēl lielāks ļaunums.

"Princis zina, ka ir neparasti publicēt šādu paziņojumu, bet viņš cer, ka godīgie ļaudis sapratīs, kāpēc viņš nolēmis publiski izteikties," vēstīts karaļnama paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!