Foto: AP/Scanpix
Otrdien tiek svinēta Lielbritānijas prinča Džordža pirmā dzimšanas diena - princis Viljams un viņa sieva Katrīna rīkos privātas svinības Kensingtonas pilī. Tās apmeklēs britu karaliskās ģimenes pārstāvji un tuvākie ģimenes draugi.

Mazuļa dzimšanas dienai par godu tika publiskotas divas jaunas fotogrāfijas, kurās Džordžs pēta taureņus Dabas muzejā Londonā.

Viljams un Katrīna pateicās atbalstītājiem par mazajam princim izrādīto dāsnumu. "Mēs vēlamies izmantot šo iespēju, lai pateiktos visiem par siltajiem un dāsnajiem laba vēlējumiem Džordžam un mūsu ģimenei," raksta Kembridžas hercogs un hercogiene.

Avīze London Evening Standard vēsta, ka Katrīna pati esot uzcepusi dēla dzimšanas dienas kūku.

"Ģimene privāti svinēs dzimšanas dienu Kensingtonas pilī ar tuvākajiem ģimenes locekļiem un draugiem," aģentūrai France Presse pavēstīja karaļnama pārstāvis.

Vietējie mediji ziņo, ka viesībās ieradīšoties Džordža vecvecmāmiņa Elizabete II, taču viņas vīrs princis Filips aizņemtības dēļ, visticamāk, nevarēšot pievienoties.

Lielbritānijas Karaliskā naudas kaltuve izlaidusi jubilejas monētas ar nominālvērtību piecas sterliņu mārciņas (6,32 eiro). Uz monētas ir attēls, kas pēdējoreiz tika izmantots par godu karalienes Elizabetes II kronēšanai 1953. gadā izdotajā monētu metienā.

Tika izkaltas tikai 7500 monētas, kas tagad jau tiek pārdotas pat par 30 reizes augstāku cenu.

Jau ziņots, ka princis Džordžs nāca pasaulē 2013. gada 22. jūlijā. Tobrīd viņš svēra 3,8 kilogramus, bet tagad jau kļuvis smagāks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!