Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas karaļa Čārlza III laulātā draudzene Kamilla arī oficiāli būs karaliene: nule izsūtīti ielūgumi augstākajai sabiedrībai uz karaļa kronēšanas ceremoniju, un ielūguma teksts sākas ar vārdiem: "Viņa Majestāšu karaļa Čārlza III un karalienes Kammilas kronēšana".

Bekingemas pils publiskojis jaunāko karaliskā pāra fotoattēlu: tajā Čārlzs un Kamilla pozē saskaņotos zilos tērpos. Bekingemas pils paziņojusi, ka pēc oficiālās kronēšanas 6. maijā britu monarha sieva būs godājama par karalieni Kamillu.

Līdz šim Čārlza laulātās draudzenes oficiālais tituls bija "karaliene konsorte Kamilla" – 2022. gada februārī par to lēma nu jau mirusī karaliene Elizabete II. Viņa bija paudusi vēlmi, lai Kornvolas hercogienei Kamillai tiek piešķirts karalienes konsortes tituls pēc tam, kad princis Čārlzs kļūs par karali. Karaliene šādu vēlmi pauda rakstiskā paziņojumā tautai.

Tobrīd vēl Velsas princis Čārlzs ar Kamillu Pārkeri Boulzu apprecējās 2005. gada 9. aprīlī, viņai iegūstot Kornvolas hercogienes titulu. Toreiz pāris paziņoja, ka Kamilla plāno būt "princese konsorte", neskatoties uz to, ka viņai nākotnē būtu tiesības uz karalienes titulu.Tiek uzskatīts, ka tobrīd šāds lēmums tika pieņemts bažījoties par sabiedrības viedokli, ņemot vērā, ka karalienes konsortes tituls savulaik bija paredzēts Čārlza pirmajai sievai Diānai. Tomēr gadu gaitā Kamilla ir iemantojusi sabiedrības atzinību kā lojāla nākamā karaļa sieva.

Tagad, kad Čārlzs oficiāli būs karalis, arī Kamilla oficiāli kļūs par Lielbritānijas karalieni. Kronēšana paredzēta 6. maijā Vestminsteras abatijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!