Foto: Privātais arhīvs
"YouTube" vietnē vienas dienas laikā gluži par lokāla mēroga hitu kļuvis skaņdarbs "Es zinu", ko izpilda jauniešu vidū populārā "jūtūbere" Emīlija Sama, kura pazīstama arī kā Sudrabkaija. Jaunā dāma sacerējusi un iedziedājusi stāstu par nebūšanām mīlas dzīvē, tomēr atsauksmes par šo darbu ir visai neviennozīmīgas.

"Man personīgi šķiet, ka šī ir forša dziesma un paldies [..] visiem, kas palīdzēja video klipa tapšanai un ik pa laikam bakstīja, lai ir vēl smukāk, lai ir vēl labāk," video pavaddekstā raksta skaņdarba autore. Jauniete arīdzan piebilst, ka mūzika nekad neesot bijusi "mana lieta", tomēr laidusi klajā smeldzīgu mīlas dziesmu.

Emīlja dziesmu internetā ievietoja 1. februārī un pāris dienu laikā klipu nobaudījuši jau teju 13 000 cilvēku. Diemžēl sajūsmas pilnu izteikumu par "jūtūberes" pienesumu mūzikas lauciņā ir maz.

Sevišķi skarbi vērtējumi par dziesmu "Es zinu" izskan sociālajā tīklā "Twitter". Tā, piemēram, izskanējis viedoklis, ka kādam vajadzētu Emīliju informēt, ka mūzika varbūt nav gluži tas lauciņš, kur meitenei censties ielauzties, pretējā gadījumā nāksies sadzīvot ar izmieklu un pazemojumu.


Tiesa, Emīlijas pieteikumu vietējās mūzikas lauciņā tomēr ne visi vērtē kā bēdīgu sākumu. Zem klipa "YouTube" vietnē virknējas arī daudzi meiteni iedrošinoši komentāri. "Man reāli ļoti patika kopējā video estētika un atmosfēra, ko radīji. Vizuāli ļoti baudāms klips, neheitoju, bet piekrītu, ka brīžiem nevarēja saprast tos vārdus," vēsta kāds no ierakstiem.

Emīlija Sama pašmāju "jūtūberu" pulkā kopumā izceļas ar videovēstījumiem, kuros liela loma atvēlēta personiskās pieredzes peripetijām, dvēseles dzīves kāpumiem un kritumiem, kā arī skaudriem secinājumiem par attiecību jomu un mīlas pārdzīvojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!