Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā par vienu no apspriestākajiem notikumiem Latvijā kļuva Krievija komponista un konkursa Jaunais vilnis organizatora Igora Krutoja 60. jubilejas svinības Latvijas Nacionālajā operā, un, lai gan viesi jau sen Rīgu pametuši, daļa sabiedrības vēl aizvien par to trin mēles.

Šīs nedēļas sākumā ar savām pārdomām par to, vai ir pieļaujama operas nama izīrēšana šāda veida pasākumiem, dalījusies arī televīzijas producente Žaklīna Cinovska (attēlā).

"Tikko atkal dzirdēju nebeidzamo cepšanos ap Krutoja ballīti mūsu Operā. Ai, ai. Savā uzrunā man jācitē kāds no mūsu dižgariem: "Mana mīļā arāju tauta..." Varbūt tomēr 21. gadsimtā beidzot varam uz lietām sākt skatīties kā saimnieki, kā kungi, nevis mūžam kā kalpi?! Vai, manu dieniņ, piesmējuši mūsu Balto namu, vai, manu dieniņ, pazemojums visai tautai. Aaaaaaa," emocionāli savā Facebook profilā rakstījusi Cinovska.

Viņa norādījusi, ka ārzemnieku ballītei ar mūsu tautu un kultūru patiesībā nav nekāda sakara.

"Kultūra ir tā, ko ap sevi radām, un, ja gribam un protam, to ienesam katrā savā namā mēs paši. Līdz tam - tā ir tikai celtne!" skaidrojusi Žaklīna.

"Bet celtne ar tik kvalitatīvu un estētisku iekārtojumu un auru, lai arī svešie tajā vēlētos atrasties, svinēt un vēl par to visu samaksāt! Vai tiešām visā lielajā Krievijā nav tik koša un "pačonava" nama un tādas apkārtnes, kurā šie miljonāri gribētu uzturēties? Acīmredzami nav! Nu tad - sajūtam to pārākuma sajūtu ar kunga, saimnieka attieksmi! Lepojamies, ka mums ir, ko viņiem piedāvāt, ja reiz šie pēc tā tiecas... Jo viņiem pašiem NAV!!" secinājusi TV producente.

"Viss ir attieksmē un pašcieņā. Ja mūžam klanīsies , tā arī nepamanīsi pats savu diženumu. Ja iesi ar pārāk augstu paceltu galvu un degunu mākoņos (tā kā lielie kaimiņi), pats neredzēsi sava tukšuma. Pats atspīdēsi savā spožumā un ar to apžilbināsi tos, kas tik klanās..... Un atkal viss pa apli. Viņi vienā grāvī, bet mēs tieši pretējā. Oj," savu pārliecību paudusi Žaklīna.

Viņa arī norādījusi uz sabiedrības dubultajiem standartiem un pieļāvusi, ka, ja Operā ballīti atzīmētu, piemēram, Britnija Spīrsa, visi spiegtu aiz laimes.

"A te , krievu šlāgeru augstākā līmeņa pārstāvis (un ne zemāk kā mūsu Pauls). Un mēs jūtamies piesmieti?! Ha. Es nē!! (..) Un paldies Zigmaram Liepiņam, ka paņēma naudu, un tagad vēl daļa pasaules redz, cik pie mums smuki, estētiski un cik viss augstā līmenī!" rezumējusi Cinovska.

Ieraksta, kas, protams, raisījis karstas diskusijas, nobeigumā viņa aicinājusi tautiešus pucēt pašiem savas mājas, baudīt savu estētismu, atrisinās savas ikdienas problēmas un priecāties, ka kāds te vēlas sajusties piederīgs - turklā par brangu naudu un tikai uz dažām stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!