Foto: F64

TV režisore Žaklīna Cinovska (attēlā) jaunās LB Vodkas prezentācijā atturējās lietot šņabi tīrā veidā, dodot priekšroku kokteiļiem. Žaklīna nekad nav nonākusi alkohola atkarības varā, strādājot viņa nekad nav cilājusi glāzīti, vien radošas iedvesmas brīžos labprāt esot iemalkojusi šampanieti.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Cinovska atklāj, ka viņai ir ļoti pozitīvas attiecības ar alkoholu. "Alkohols ir viens no labākajām relaksējošajām lietām, bet ar mēru, protams. Ja cilvēkam nav problēmas ar alkoholu, tad alkohols ir ļoti laba lieta, kā sevi šajā stresainajā laikā relaksēt," skaidro Žaklīna.

Vaicājot, vai nav pāršauts pār strīpu, ja alkohols relaksācijai tiek lietots teju katru vakaru, režisore stāsta, ka tas atkarīgs no katra cilvēka vajadzībām.

"Man, piemēram, nevajag katru vakaru. Lai arī liekas ar prātu, ka varētu iedzert, bet organisms saka, ka nevajag, bet citreiz ir otrādāk - kad ar prātu liekas, ka nevajag, bet organisms prasa kādus 50 gramus paņemt. Esmu ļoti draudzīgās attiecībās ar alkoholu un nestrīdos ar to, taču neatbalstu arī pārmērīgu alkohola lietošanu," uzsver Cinovska.

No visiem pieejamajiem alkoholiskajiem dzērieniem režisore dod priekšroku šampanietim. "Taču nevis dzirkstošais vīns, bet īstais šampanietis, kurš ir unikāls dzēriens, kam ir īpašs noskaņojums un reibums. Ikdienā jau nedzersi šampanieti, tāpēc var dzert dzirksošos vīnus. Ļoti labs ir Rīgas šampanietis bruts. Esmu arī pabijusi citu valstu šampaniešu rūpnīcās un es zinu, kā tas top," skaidro Žaklīna.

Savukārt no alkohola lietošanas darba laikā režisore kategoriski atturās. "Kad es domāju un ģenerēju idejas pie datora, tad gan man palīdz dators. Ja nevaru izdomāt kādu ideju, iedzeru glāzi vīna un mūza ir klāt: "Jā, lūdzu?"" smejas režisore.

Žaklīna ir pārliecināta, ka šampanietis nav tikai un vienīgi sieviešu dzēriens. "Ir pat tāds Džeimsa Bonda stila šampanietis Bollinger, kurš domāts vīriešiem. Šampanietis ir uzvarētāju dzēriens, jo šampanietim ir pacilājošs reibums. Ne šņabim, konjakam, pat ne vīnam nav tik pacilājošs reibums," zina stāstīt Žaklīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!