Foto: Privātais arhīvs

Allaž izcilā formā esošā modes dizainere Kristīne Deimon (attēlā) lauž mītu par to, ka populārām sievietēm nepieciešamas astronomiskas summas, lai uzturētu sevi formā - viņai pašai lielākā daļa naudas aiziet bērniņa vajadzībām, bet skaistumkopšanai mēnesī nepieciešami vien nepilni 500 eiro, ja neskaita pašu nepieciešamāko kosmētikas krājumu un garderobes atjaunošanu.

"Man ļoti nepatīk apmeklēt skaistuma procedūras, pat manikīru, jo tas aizņem daudz laika. Bet laika man ir maz, jo es daudz strādāju," DELFI Izklaidei atklāj Deimon. Tā kā viena no viņas izglītībām ir manikīra meistare, viņai sanāk ietaupīt naudu un laiku uz nagu procedūrām - Deimon sev skaistus nadziņus sataisa pati.

Arī pārējās summas, ko Deimon ik mēnesi tērē skaistumam, nebūt nav astronomiskas. "Mēnesī 25 eiro aiziet solārija abonomentam, ko apmeklēju reizi nedēļā. 80 eiro - sporta kluba abonomentam.

Sporta klubu apmeklēju sešas reizes nedēļā pa divām stundām. Divas līdz trīs reizes nedēļā eju pie trenera, par katru reizi maksājot 15 eiro," izdevumus uzskaita allaž koptā sieviete.

Tā kā strādājošajai jaunajai mammai ir maz brīvā laika, ar neprātīgu iepirkšanos viņa neaizraujas. "Ja ko ļoti vajag, zinu, kur iet un pirkt. Pārsvarā, ja ko vēlos sev, sūtu caur internetu. Man mācīja, ka labāk nopirkt vienu labu lietu, nekā 100 nekvalitatīvas.

Tāpēc apaviem, biksēm, somām un citām lietām naudu nežēloju. Labāk paciešos, sakrāju un nopērku kvalitatīvu, nevis skrienu un ķeru pirmo. Tāpat arī bērnam visu pasūtu internetā, izņemot pirmās nepieciešamības preces.

Esmu iecienījusi Zanotti un Ugg apavus, Armani bikses un legingus. Man nepatīk džemperi, tāpēc pat ziemā velku maikas, pārsvarā Armani. Arī sporta tērps man ir no Armani, ziemai izvēlos Armani kurtku vai kažoku, bet pavasarim man ir Gucci kurtka.

Bet tas nav uz mēnesi, šīs lietas valkāju gadiem. Piemēram, Gucci kurtka man ir kādus trīs gadus. Man viņa tā patīk, ka citu pat nevēlos," gudru iepirkšanos iecienījusi Deimon.

Arī kosmētikas ziņā viņa izvēlas tikai kvalitatīvas un pārbaudītas vērtības. "Vaigu sārtums no Chanel, skropstu tuša - tikai Max Factor Masterpiece rich black, lūpu spīdums no Loreal, tonālo krēmu nelietoju," savu kosmētikas klāstu uzskaita dizainere. Taču tā kā viņa krāsojas reti, kosmētikas krājumus bieži atjaunot nenākas.

Matu kopšanai divos mēnešos viņai aiziet 350 eiro - tas ietver krāsošanu, ik nedēļas taisnošanas procedūras un citas neaizstājamākās lietas matu skaistumam. Deimon vispār uzskata, ka lielas naudas summas skaistuma procedūrās izgāzt nav nepieciešams.

"Skaistumam naudu nevajag žēlot, bet arī aizrauties nevajag. Uzskatu, ka 80 procenti procedūru, ko piedāvā kaut vai figūras korekcijai, ir pilnīgi nelietderīgas. Pareizi ēdīsi, būs tev rezultāts.

Kādreiz biju maza un dumja, gāju uz visu, bet tagad labi ja reizi mēnesī apmeklēju kādu procedūru. Esmu sapratusi, kas der man, un nelietderīgi naudu netērēju. Piemēram, pret celulītu lietoju Guam masku.

Tā maksā ap 60 eiro, bet rezultāts ir tā vērts. Bet vajadzības gadījumā es varētu no tā visa attiekties. Māku pielāgoties apstākļiem," skaidro Deimon. Protams, pirms Ziemassvētku un citu ballīšu sezonām, izdevumi skaistumam ir krietni lielāki.

"Man ir obligātas prasības uz visu - figūra, mati, seja. Visam jābūt nevainojami. To laiku saucu par bankrotu," smejas Deimon.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!