Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā vakartērpu dizainere Kristīne Deimon nekad nav baidījusies publiski runāt par tēmām, par kurām citi klusē, tostarp, plastiskajām operācijām. Nu māksliniece veikusi acu augšējo plakstiņu korekciju un gatava lauzt visus vecos mītus par šāda veida manipulāciju.

"Daudzas sievietes un arī vīrieši taisa šādu operāciju, jo vecums prasa, bet man tā bija spiesta lieta. Es jutos neērti, jo regulāri jutu smaguma sajūtu uz acīm," DELFI Izklaidei par iedzimto defektu atklāti stāsta dizainere.

Te jau arī ir pirmais mīts - ne vienmēr plakstiņu noslīdēšana saistīta ar vecumu. "Tas var būt iedzimts un saskarties ar to var pat 25 gados. Tā šajā gadījumā bija ar mani. Tāpēc izlēmu veikt augšējo plakstiņu korekciju. Rūpīgi izvēlējos dakteri, daudz lasīju par šo procedūru.

Ļoti daudzi cilvēki kaunas runāt par savām plastiskajām operācijām un manipulācijām. Bet kā tad citi, kuri baidās doties un darīt, uzzinās, kā gāja, vai bija labi vai nē? Tikai no citu praktiskas pieredzes," uzskata Deimon.

Dizaineres pozitīvais pieredzes stāsts jau iedvesmojis kādu viņas draudzeni ļauties līdzīgai manipulācijai. Māksliniece ir pārliecināta, ka viņas stāsts var noderēt daudzām Latvijas sievietēm, kuras informācijas trūkuma dēļ atliek plakstiņu korekciju.

"Operācija ilga kādu stundu pilnā narkozē. Kad es pamodos, biju izbrīnīta jo nebija ne zilumu, ne pampuma. Viss bija ļoti skaisti, kā arī vispār nesāpēja. Tai pašā dienā devos mājās. Uz vakaru sāka pampt acis.

Uztvēru to ar humoru, jo izskatījos kā ķīniete. Tā nostaigāju divas dienas, liekot auksto gēlu pie acīm un kumelītes kompreses. Sāpju joprojām nebija. Viss dzija skaisti, trešajā dienā parādījās mazi zilumiņi, kas ar dienām kļuva mazāki.

Tā arī pagāja nedēļa, kad pienāca diegu ņemšana ārā. Nedaudz sāpēja kad ņēma diegus laukā, bet, ņemot vērā, ka man pat adatas dūriens ir neciešams, tad domāju, ka lielākai daļai pat nesāpētu," operācijas un atveseļošanās perioda nianses drosmīgi atklāj Deimon.

Nu vēl šur tur ap viņas acīm manāmi mazi zilumiņi, bet dizainere jau tagad jūt, ka bijis vērts taisīt šo operāciju. "Sajūtas ir vienreizējas, nekas negāžas uz plakstiņa. Tā viegluma sajūta ir neaprakstāma!

Smieklīgi, ka pati sev liekos vizuāli savādāka, cits skatiens. Jau tagad saņemu daudzus pozitīvus komplimentus par izskatu," iedvesmojošo stāstu atklāj Deimon. Viņa smejas, ka visgrūtākais visā bijis tas, ka atveseļošanās periodā gan uz restorāniem, gan veikaliem nācies staigāt ar saules brillēm, bet citādi viņa ne mirkli nenožēlo izdarīto.

Deimone gatava arī personīgi dalīties pieredzē ar sievietēm, kuras gatavojas šādai operācijai, un labprāt atbildēs uz interesentu jautājumiem savā Facebook fanu lapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!