Trešdien, 11. novembrī, valsts svētku noskaņā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes (KRB) komanda akcijā "Lai tev spēks veseļoties" Kuldīgas slimnīcas Bērnu nodaļai dāvināja "Spēka kastes" ar dažādām rotaļlietām, zīmuļiem un citām noderīgām lietām, informē slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds un Bērnu nodaļas vadītāja Ramona Irbe pauda prieku un pateicību par iniciatīvu sniegt bērniem, kuri uzturas nodaļā, pozitīvas emocijas. Tāpat viņi ugunsdzēsējiem glābējiem novēlēja izturību un spēku.

KRB komandieris Vilnis Bents skaidro, ka ideja akcijai radās, pārrunājot amatpersonu pieredzi, kas gūta, bērniem veseļojoties ārstniecības iestādēs: "Ikdienā mēs, ugunsdzēsēji glābēji, palīdzam cilvēkiem dažādos notikumos, un mūsu moto, viens par visiem – visi par vienu, attiecas arī uz sabiedrību kopumā. Bērni ir mūsu nākotne, un no sirds ceram, ka tie, kuri kaut kādu iemeslu dēļ ir nokļuvuši slimnīcās, sajutīs mūsu sūtītās labās domas un šīs lietas, kas atrodas "Spēka kastēs", sniegs ugunsdzēsēja glābēja spēku veseļoties ātrāk. Sevišķi nozīmīgi tas ir šajā laikā, kad pastāv dažādi ierobežojumi un ārstēšanās slimnīcā bērnam var būt vēl lielāks pārdzīvojums nekā normālos apstākļos," skaidro Bents.

Akcijas "Lai tev spēks veseļoties" ietvaros VUGD nodarbinātie tika aicināti ziedot jaunas rotaļlietas, spēles, grāmatas un rakstāmpiederumus, lai bērniem veseļošanās laiku slimnīcā padarītu vieglāku. Saziedotās lietas tika ievietotas "Spēka kastēs". Akciju aizsāka kolēģi Vidzemes reģiona brigādē un arī tai pusē esošo slimnīcu bērnu nodaļās tika sarūpētas un nogādātās "Spēka kastes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!