Foto: Kadrs no video

Juriste, šobrīd Saeimas deputāte un Saeimas Cilvēktiesību komisijas vadītāja Ieva Brante ir kopā ar matemātiķi un aizrautīgu dejotāju Māri Gunāru Dzeni. To Brante atklājusi intervijā populārajam žurnālam "Ieva".

Pilsoniski un sabiedriski aktīvā Brante relatīvi nesen šķīra laulību un televīzijā ziņoja, ka ir brīva sieviete. Kad raidījums iznāca uz ekrāniem, situācija viņas privātajā dzīvē jau bija krasi mainījusies – viņa sagājusi kopā ar Māri Gunāru Dzeni, ar kuru iepazinusies balles deju skolā "Manieres", kur jaunais vīrietis ir pasniedzējs.

"Ne es, ne viņš tobrīd neko nemeklējām, un tas ir tas skaistākais," žurnālam "Ieva" teic Ieva un piebilst, ka viņas mīļotais cilvēks nav publiska persona, tāpēc viņam esot liels izaicinājums Brantes pašas publicitāte. "Taču viņš ir gudrs un drosmīgs. Un tāpēc viņš ir mans vīrietis," argumentē politiķe, kura pērnā gada novembrī svinēja savu 43. dzimšanas dienu.

Vaicāta par abu gadu starpību un Brantes jau nozīmīgo dzīves bagāžu, Brante teic, ka Dzenis ir viņas cienīgs vīrietis. "Patiesībā es to ieteiktu katram vīrietim – ja tev pretī stāv sieviete izaicinājums, tad lec šajā izaicinājumā iekšā! Jo vīrietim tā ir fantastiska skola," uzskata deputāte. Viņasprāt, garlaicīgi cilvēki nevienam nav interesanti, un "taureņi lido uz ziedošām pļavām".

Lai gan Brante intervijā nav atklājusi, kāda ir abu gadu starpība, tie varētu būt apmēram 13 gadi.

2012. gadā Dzenis vēl mācījās toreizējā Kārļa Videnieka vidusskolā, tad Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, bet 2016. gadā beidzis Latvijas Universitāti. Šobrīd Dzenis ir skolotājs deju skolā, kā arī lektors LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē.

Ievai Brantei aiz muguras bijušas divas laulības, viena ilga deviņus gadus, otra 15.

Brante savos sociālo tīklu kontos demonstrē dejas prasmes, kuras apguvusi kopā ar savu jauno partneri kā dejā, tā arī dzīvē.

View this post on Instagram

A post shared by Ieva Brante (@ibrante)

Pilna intervija ar Branti lasāma šīs nedēļas izdevumā "Ieva"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!