Foto: LETA
Pagājušās piektdienas vakarā Latviju pāršalca vēsts, ka pēkšņi mūžībā aizsaukta mākslas kolekcionāre, mecenāte, Andreja Žagara fonda vēstnese Dina Zuzāne. Viņa nomira divas dienas pirms 67. dzimšanas dienas. Bijušais vīrs Jānis Zuzāns izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj – Dinas nāvē vainojams trombs.

"Enerģijas viņai bija ļoti daudz, un nekas neliecināja, ka kaut kas tāds var notikt," žurnālam saka uzņēmējs Jānis Zuzāns, kurš piektdienas vakarā portālam "Delfi" apstiprināja: Dina Zuzāne ir mirusi.

Pagājušās ceturtdienas vakarā Dinas mājā Ķīpsalā kopā sanākusi visa ģimene, svinēta mazdēla Mika vārda diena. Zuzāns svinības pametis ātrāk, taču tās turpinājušās līdz apmēram desmitiem vakarā.

"No rīta mājkalpotāja, kas bija atnākusi uzkopt, atrada Dinu pakritušu vannasistabā. Atbrauca meitas, pēc tam ātrā palīdzība, kas bija diezgan ilgi jāgaida. Viņi nepaspēja... Trombs. Kā mana vecākā meita Elīna teica: "Mamma izdzisa manās rokās"," "Privātajai Dzīvei' saka Zuzāns.

Viens no Zuzānes draugiem Guntis Gadzāns žurnālam atklāj, ka viņa vienmēr teikusi: jādzīvo šodienai, jo rītdiena nevienam nav apsolīta. Viņš atzīmē, ka Dina dzīvojusi pilnu krūti, un pa kādam vājuma brīdim manīts arī iepriekš, taču viņa nav vēlējusies iet pie ārstiem.

Kā zināms, pēdējais gads Zuzānei nav bijis viegls. Jānis, ar kuru kopā nodzīvoti 40 gadi un izaudzinātas divas meitas, aizgāja pie citas sievietes. Taču Zuzāne pēc šķiršanās burtiski uzplauka, savas dzīves krāšņākos momentus ievietojot arī "Instagram" platformā.

Dina Zuzāne dzimusi Rīgā 1955. gada 2. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!