Foto: Reuters/Scanpix

Pirms nedēļas 97 gadu vecumā nomira kartupeļu čipsu Doritos izgudrotājs Ārčs Vests. Pēc viņa vēlmes, kapā nolaižot zārku, tika kaisītas nevis rožlapiņas, bet gan kartupeļu čipsi, kas to izgudrotāju padarīja slavenu visā pasaulē. Šajā sakarā televīzijas un radio korporācijas BBC žurnālisti apkopojuši sarakstu ar slavenu cilvēku dīvainākajām pēcnāves vēlmēm.

Arī cilindriskā Pringles čipsu iepakojuma dizaineris Frederiks Bors pēc nāves nevēlējās šķirties no sava izgudrojuma - viņš palūdza, lai pēc kremēšanas viņa pelni tiktu sabērti tieši viņa paša izgudrotajā čipsu kārbā. Bora bērni tēva vēlmi izpildīja, savdabīgo urnu nopērkot ceļā uz kapsētu.

Savukārt bijušais grupas Sex Pistols menedžeris Malkolms Maklarens (attēlā) savās bērēs tradicionālās klusuma minūtes vietā palūdza sarīkot haosa minūti. Viņa zārku, kas bija rotāts vārdiem "Too Fast to Live Too Young to Die", veda četru melnu zirgu aizjūgā iejūgts katafalks, bet bēru procesiju noslēdza autobuss, no kurā pilnā skaļumā skanēja Sida Višesa izpildītā dziesma My Way.

Džīna Rodenberija mirstīgās atliekas 1997. gadā tika palaistas kosmosā - visai pelnīts gods cilvēkam, kurš ir zinātniskās fantastikas sāgas Star Trek autors. Bēru laikā viņa pelni tika aizsūtīti ārpuszemes orbītā kopā ar vēl 22 kosmosa pētnieku un pielūdzēju mirstīgajām atliekām, tostarp arī ar LSD propagandētāju Timotiju Līriju. Viņu pelni apkārt planētai riņķoja līdz 2002. gadam, līdz kapsula nonāca Zemes atmosfērā.

Rakstnieka un žurnālista Hantera Tompsona mirstīgās atliekas tika izšautas ar lielgabalu, turklāt to izdarīja viņa draugs - aktieris Džonijs Deps. Gonzo žurnālistikas aizsācējs sarakstījis tādus darbus kā Bailes un naids Lasvegasā un Ruma dienasgrāmata un nomira 67 gadu vecumā.

Reperis Tupaks Šakurs nekad nav slēpis savu patiku pret marihuānu, tāpēc arī viņa mirstīgo atlieku liktenis bija atbilstošs - video fragmentā, kas tika izplatīts šī gada sākumā, amerikāņu hiphopa grupas Young Outlawz dalībnieki izstāstīja, ka mirušā kolēģa pelnus sajaukuši ar marihuānu un tos nopīpējuši.

Jūdžins Šūmeikers tiek dēvēts par planetoloģijas tēvu, un viņš ir viens no trim cilvēkiem, kurš atklājis Šūmeikera-Levija 9 komētu. Taču godu tikt apbedītam uz Mēness izpelnījās viņš viens pats - daļa zinātnieka pelnu 1999. ar kosmisko aparātu Lunar Prospector tika nogādāta uz Zemes pavadoņa.

Ar Frenku Sinatru Amerika atvadījās pēc visiem katoļu kanoniem, taču reliģiozā ceremonija tika "atšķaidīta" ar dažām profānām lietām - dziedātāja zārkā tika guldīta arī viskija pudele, Zippo šķiltavas un desmit centu monēta - gadījumā, ja viņam steidzami ievajadzētos kādam piezvanīt. Ne velti uz Sinatras kapakmens rakstīti vārdi: "The Best Is Yet to Come".

Aktrise Elizabete Teilore dzīves laikā kļuva leģendāra ar savām lomām, daudzajām laulībām, mīlestību pret dārglietām un nevainojamo stilu. Tāpēc arī uz savām bērēm, kā jau pienākas šāda ranga cilvēkiem, viņa ieradās ar nokavēšanos - vēl pirms nāves viņa draugiem bija lūgusi, lai bēru ceremonija sāktos par 15 minūtēm vēlāk nekā izziņots.

Sabiedrības dāma Sandra Vesta, kura no sava vīra, naftas magnāta, bija mantojusi miljonus, vēlējās, lai viņa tiktu apbedīta mežģīņu naktskreklā, turklāt viņas iemīļotā zilā Ferrari priekšējā sēdeklī. Lai gan viņas brālim šīs vēlmes nepildīšana draudēja ar 200 000 dolāru zaudējumu, viņš centās ar tiesas starpniecību anulēt māsas testamentu, tomēr pēc vairākus mēnešus ilgās prāvas tiesa lēma izpildīt aizgājējas pēdējo vēlēšanos.

37 gadus vecā sieviete patiešām tika ietērpta naktskreklā, iesēdināta Ferrari, bet pēc tam visa šī instalācija tika ievietota milzīgā kastē un apbedīta Sanantonio kapsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!