Foto: DELFI/F64
2016. gads jau teju beidzies, un, atvadoties no tā, ir laiks atskatīties uz skaļākajiem skandāliem pašmāju slavenību dzīvēs un izklaides jomā, kas satricināja Latviju un cilvēku prātus.

Aizkulišu spēlītes, grūtniece un skatītāju kodēšana

Foto: DELFI

Gada sākumā jau otro reizi notika Latvijas Televīzijas izpildītāju un dziesmu konkurss "Supernova", kurā bija jānoskaidro, kas Latviju pārstāvēs "Eirovīzijā".

Atbildīgo uzdevumu veikt nebija viegli, un konkursā netrūka dažādu spilgtu momentu. Lielu ažotiāžu radīja populārās dziedātājas Samantas Tīnas pēkšņais paziņojums par izstāšanos no cīņas, daudzus (un arī viņus pašus!) pārsteidza metālistu "Catalepsia" iekļūšana finālā, bet īpaši patīkamas emocijas radīja Martas Grigales paziņojums pēc iekļūšanas pusfinālā.

Lielu kritiku izpelnījās "Supernova" žūrija, kuru publiski pēla gan dziedātāja Liene Šomase, gan ne līdz galam saprata Markus Riva, bet žūrijas vadītājs Guntars Račs, atbildot kritiķiem, solīja, ka pēc pāris gadiem došoties pensijā.

Pēc finālistu noskaidrošanas kuluāros ar jaunu sparu uzvirmoja runas, ka rezultāts ir pārlieku paredzams un, iespējams, jau iepriekš izskaitļots. Tām ogles piemeta daudzu iemīļotā Markus Rivas netikšana finālā, ko visnotaļ kritiski vērtēja pat maestro Raimonds Pauls.

"Supernova" producente Ilze Jansone gan steidza skaidrot, ka finālā viss ir skatītāju rokās, bet beigu beigās kārtis sakrita tā, ka skatītāji – vai nu pēc brīvas gribas, vai prasmīgu TV darboņu "nokodēti" – uz "Eirovīziju" patiešām aizsūtīja Justu.

Viņš starptautiskajā konkursā ieņēma 15. vietu, bet, neraugoties uz gana labo rezultātu, savs sakāmais par Justu un viņa dziesmas "Heartbeat" autori Aminatu bija arī Kramiņa kungam.

Mīklainais negadījums ar vasku

Foto: Privātais arhīvs

Jauniešu elks Raivis Raspopovs, kuru nācija iepazina kā vietējo ballīšu zvēru un vēlāk arī kā uzņēmēju, šīs vasaras sākumā iekļuva auto avārijā – taisnā ceļa posmā apņēmības pilnais jauneklis ar savu"Hyundai Coupe" iebrauca grāvī.

Pēc notikušā ļaudis metās minējumos, kas īsti notika liktenīgajā brīdī, un daudzi nekautrējās par neveiksmīgo autovadītāju pazoboties. Lielu lomu spēlēja arī tas, ka pirms avārijas Raivis ar savu spēkratu bija paguvis pazīmēties sociālajos tīklos.

Lai gan pats Raivis stāstīja, ka auto nopelnījis veiksmīgajā biznesā, drīz vien noskaidrojās, ka auto nemaz nepieder Raspopovam, bet pavisam ērmīgu situāciju darīja puiša skaidrojums par avārijas iemesliem.

"Kārtīgi nomazgāju un iztīrīju savu auto. Pēc tīrīšanas nospodrināju to ar vasku un uzreiz devos savās darīšanās. Riepas pēc mazgāšanas vēl bija slapjas, un, acīmredzot, uz tām bija trāpījis arī vasks, līdz ar to tās sāka slīdēt.

Ceļā tieši bija ass līkums, tāpēc arī sanāca iebraukt grāvī," sarunā ar "Delfi Izklaide" notikumu gaitu atstāstīja Raspopovs.

Tiesa, nav ļaunuma bez labuma. "Tā mana mašīna jau ir īsta leģenda. Kad braucu ar to, ļaudis rāda ar pirkstiem, un nu šis gadījums. Reāli šis auto īsā laikā jau kļuvis par manu etiķeti, visi mani un auto atpazīst," toreiz priecājās Raspopovs.

Vasaras karstākais temats – netīrās pavedināšanas dejas

Foto: DELFI
Par vienu no aizgājušās vasaras aprunātākajiem tematiem kļuva pašmāju attiecību šovs "Netīrās dejas". Šovā par trīs profesionālu dejotāju uzmanību cienījās piecpadsmit daiļaviņas, un, kā jau tas ierasts sieviešu cīņā par puišu sirdi, visi līdzekļi bija pieņemami.

Jau pirmajā raidījumā skatītājus pārsteidza šova skaistule Evelīna Šaulīte, kura jau pirmajā randiņā atļāvās, kā sprieda skatītāji, pārāk daudz – abi jaunieši ļāvās kaislīgiem skūpstiem, izģērbās un romantiskā mēnesgaismā devās peldēties, liekot visiem izteikt minējumus par tālāko notikumu attīstību.

Ar Evelīnas drosmīgo rīcību nebija mierā šova pārējās dalībnieces, kuras nākamajā dienā šova kolēģi apbēra ar pārmetumiem, un arī vēlāk šovā netrūka intīmu vai skandalozu brīžu, par kuriem trīt mēles.

Visspilgtāk "Netīro deju" notikumus aprakstīja spēli ātri vien pametusī Laura – viņa piedzīvotajam bija veltījusi atklātu dzejoli.

Lai gan šovā netrūka neparedzētu pavērsienu un dažādu emociju – asaras, lamāšanās, greizsirdības scēnas, tuvības mirkļi – vairums skatītāju bija pamanījuši un šova veidotājiem pārmeta pārāk lielu samākslotību. "Netīro deju'' veidotāji gan taisnojās, ka viss notiek pa īstam, tomēr līdz pat šova beigām daudzus nepameta sajūta, ka viss ekrānos redzamais ir iestudēts.

Pēc spēles neviens no trim šovā kopā sagājušajiem pāriem attiecības neturpināja.

Saindēšanās un ārstiem dota solījuma laušana

Foto: DELFI

Ļaužu valodās februārī nonāca grupu "Menuets" un "Pērkons" dalībnieks Juris Kulakovs. Pirms plānotās uzstāšanās kādā no Rīgas klubiem mūziķis piedzīvoja liktenīgu pavērsienu, par ko nekautrējās pastāstīt žurnālam "Kas Jauns".

"Vienkārši ģīmis nokrāsojās dzeltens, acis bija oranžā krāsā," pirms koncerta piedzīvoto atcerējās Kulakovs. Ar dzīvesbiedres gādību viņš devies nevis uz koncertu, bet gan uz slimnīcu, kur viņam diagnosticēts toksiskais hepatīts jeb smaga saindēšanās ar alkoholu.

Mūziķis nav slēpis, ka iepriekš viņam atklāta aknu ciroze sākumstadijā un ka pie šīm veselības problēmām vainojama ilgstošā aizraušanās ar alkoholu, tomēr slimnīcā piedzīvotais licis visu pārvērtēt, un tagad no alkohola viņš atturēšoties.

Pēc pāris mēnešiem mākslinieks gan atzinās, ka neklausa ārstus un nelielās devās iecienījis baudīt ar ūdeni atšķaidītu vīnu. "Delfi Izklaidei" Kulakovs pastāstīja, ka viņam esot labas iemaņas medicīnā, kas palīdzējušas saprast kādu patiesību.

"No alkohola jāatsakās līgani, nedrīkst tā radikāli. Ja organisms pieradis, ka viņā gadiem ir konkrētas vielas, to trūkums var būt šoks organismam," stāstīja Kulakovs, piemetinot, ka alkoholu lietojot minimāli – tikai vienu vīna pudeli dienā. Šīs runas gan satrauca iemīļotā mūziķa fanus, kas bija nopietni norūpējušies par sava elka veselību un pat dzīvību, bet jau drīz vien Kulakovs steidza vēstīt, ka ar viņu viss ir vislabākajā kārtībā.

No likstām ar mājokli nav pasargāts neviens

Foto: LETA

Nelāgu pavērsienu ikdienas dzīvē šogad piedzīvoja divas sabiedrībā zināmas dāmas – ezotērikas speciāliste un skaistumkonkursu organizatore Elita Drāke un dziedātāja Maija Lūsēna.

Augusta nogalē Elita Drāke dalījās ar savu bēdu stāstu, plašākai sabiedrībai atklādama faktu, ka Lāčplēša ielā īrētajā četristabu dzīvoklī jau mēnesi mitinās bez elektrības.

Sieviete stāstīja, ka dzīvokļa īres tiesības savulaik esot izpircis viņas tēvs, pēc kura nāves Drāke ievākusies dzīvoklī un turpinājusi segt visus nepieciešamos maksājumus, kā arī uzsākusi remontu.

"Šā gada aprīlī īres maksa pēkšņi tika palielināta par 200 eiro," žurnālam "Kas Jauns" pastāstīja Drāke, piebilstot, ka mājas saimnieks gribot nelietīgi viņu un kaimiņus izlikt uz ielas. Par to liecinājusi arī saņemtā pavēsts no būvvaldes par izlikšanu it kā mājas sliktā stāvokļa dēļ un apzināti atslēgtā elektropadeve.

"Ir pārkāptas visas cilvēktiesību normas. Tagad arī mani sūdz tiesā par to, ka nemaksāju īri," izdevumam "Kas Jauns" bija sūkstījusies Drāke. Sabiedrības dāma neslēpa arī to, ka, saasinoties problēmām, sajutusi draugu vienaldzību. "Man feisbukā ir pieci tūkstoši draugu, bet dzīvē palieku viena ar savām problēmām. Kad jāballējas, draugi uzrodas," skumji secināja Drāke.

Savukārt dziedātāja Maija Lūsēna savas krietni ieilgušās nedienas plašākai sabiedrībai darīja zināmas septembrī. Žurnālam "Vakara Ziņas" Lūsēna sūdzējās, ka viņai vēlas atņemt pašas izremontētu un iekārtotu jumta stāva dzīvoklīti un mākslinieku darbnīcu, un neslēpa, ka tiesas viņu ir izputinājušas, bankas kontam uzlikts arests, bet īpašumam ir komunālie parādi.

Tomēr pēc dziedātājas publiskās žēlošanās žurnālu uzrunāja mākslinieces kaimiņi un atklāja situācijas otru pusi – Lūsēnas uzkrātais komunālo pakalpojumu un zemes īres parāds veidojot 20 tūkstošus eiro, kas kavē veikt apsaimniekotāja remontdarbus mājas kopējā platībā. Turklāt bēniņu apbūvi Lūsēna uzsākusi nelikumīgi.

"Šādu problēmu nebūtu, ja viss būtu veikts profesionāli un pēc projekta, nevis kā pagadās," žurnālam "Vakara Ziņas" pauda dziedātājas kaimiņš, piebilstot, ka ar Lūsēnu neesot iespējams rast kompromisu. "Esmu mēģinājis ar viņu runāt, bet viņa ir ļoti agresīvi noskaņota un neadekvāti uzvedas," apgalvoja Lūsēnas kaimiņš.

Vegānu karalienes ticība mūžīgai dzīvei kopā ar suni

Foto: LETA/Sevierville Police Department
Starptautisku jezgu radīja Amerikas latviete, uzņēmēja Sarma Mengailis. Šī gada maijā tika ziņots, ka policijai beidzot izdevies notvert populārā Manhetenas restorāna "Pure Food and Wine" īpašnieci un šefpavāri, kura bija mīklaini nozudusi 2015. gada vasarā.

Pirms pazušanas viņa bija izsaimniekojusi krietnu summiņu no kompānijas līdzekļiem, kā arī atstājusi bez atalgojuma sava restorāna darbiniekus.

Slavenā pavāre, kuras restorānu bija iecienījuši arī pasaules līmeņa šovbiznesa pārstāvji, tika notverta brīdī, kad iegādājās picu, bet no apcietinājuma sievieti atbrīvoja pret 350 tūkstošu ASV dolāru lielu drošības naudu.

Novembrī lielu materiālu par "vegānu karalieni" publicēja izdevums "Vanity Fair", kas atklāja šausmu pilno Sarmas stāstu – to, kā viņu par vajātu noziedznieci padarīja vīra manipulācijas, kas arī salauza sievietes garu un lika ticēt pašas suņa nemirstībai un mūžīgai dzīvei kopā ar viņu.

Krievijas šovbiznesu sašūpo Vaikules festivāls Jūrmalā

Foto: DELFI
Skandāla ievadīts šovasar Dzintaros norisinājās Laimas Vaikules rīkotais mūzikas festivāls "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous", kas neoficiāli jau nodēvēts par Jūrmalu pametušā "Jaunā viļņa" aizvietotāju.

Smalkā pasākuma tuvošanās nedeva mieru arī dažām Krievijas šovbiznesa zvaigznēm, kuras nekautrējās nākt klajā ar dažādiem apgalvojumiem un meklēt savu patiesību.

Diskusiju aizsāka dziesmu tekstu autors un dzejnieks Iļja Rezņiks, kurš visus Vaikules festivāla viesus nosauca par nodevējiem. Dzejnieks pauda, ka visiem krievu māksliniekiem būtu vajadzējis attapties jau pirms diviem gadiem līdz ar Josifa Kobzona nokļūšanu Latvijas melnajā sarakstā. Viņš arī bija arī pārliecināts, ka par piedalīšanos koncertā Krievijas zvaigznes saņem krietnu honorāru, un tas arī esot iemesls, kāpēc viņi ierodas Jūrmalā.

Apgalvojumu par augstajiem honorāriem medijā "Life.ru" ātri vien atspēkoja "Mikrofona ieraksti" vadītāja Elita Mīlgrāve, kura apgalvoja, ka honorāri māksliniekiem vispār netiek maksāti un piedalīšanās pasākumā esot balstīta uz brīvprātību un draudzību.

Par Iļjas Rezņika skarbajiem apgalvojumiem un vēlēšanos jaukt mūziku ar politiku viedoklis bija arī citām Krievijas šovbiznesa zvaigznēm un, protams, pašai Vaikulei.

"Tas ir mūsu darbs. Kāpēc mūziķis nevar darīt savu darbu?" lakoniski domīga bija Vaikule.

Jaukās šlāgerzvaigznes ķibele Daugavpilī

Foto: LETA

Tuvojoties gada beigām, negaidīti ļaužu valodās nonāca pašmāju šlāgerzvaigzne Liene Šomase. Internetā tika publiskoti vairāki video no viņas uzstāšanās Daugavpilī, kur Lienīte bija nolēmusi izkratīt sirdi gan par valsti, gan Daugavpils Kultūras pils krēsliem.

Viņas uzvedība un vārdu izvēle radīja aizdomas, ka dziedātāja uz skatuves kāpusi reibumā, bet pati Liene šo pieņēmumu nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi. Tā vietā skatuves māksliniece metās aizstāvēties, norādot, ka "katrs cilvēks ir tiesīgs izteikt savas domas pat tad, ja kādam tas nepatīk" un "ir tik daudz dažādu veidu, kā izteikt savu viedokli".

To neviens pat negrasījās apstrīdēt, bet ļaužu sajūsmu, kas mijās ar sašutumu par notikušo, tas nemazināja – internets burtiski vārījās, un dziedātājas uzvedību apsprieda gan sociālajos tīklos, gan, protams, anonīmos komentāros. Nesnauda arī interneta huligāni.

Pati Liene pēc atzīšanās, ka lepojas, ka ir latviete, atklāja, ka Daugavpilī notikušais bijis "sprādziens", bet mūziķis Juris Kulakovs, kas šogad pats alkohola dēļ bija nonācis preses virsrakstos, visu vērtēja daudz vienkāršāk – viņaprāt, Liene ir "skaista meitene ar zemu kultūras līmeni".

Miljonārs un divas dīvas

Foto: DELFI

Gada atklātākā cilvēka titulu šogad būtu pelnījis miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kurš pēc īslaicīga apcietinājuma slimnīcas gultā sniedza interviju mūziķim, raidījuma "Rampas ugunis" vadītājam Andrim Kivičam.

Uzņēmējs, kurš pats atzinis, ka ir jau tik vecs, ka baidīties vairs nav jēgas, sarunāja daudz un atklāja arī līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmu lietu – viņš materiāli atbalstījis dziedātāju Lieni Greifāni.

Lai gan abu draudzīgās attiecības reti kuram bija noslēpums, vēsts, ka miljonārs Greifānei palīdzējis, izraisīja sašutumu Olgā Rajeckā, kura dzēlīgi pavēstīja, ka "dažiem veicas", ja ir "bagāti mecenāti".

Abas dāmas virtuālajā pasaulē apmainījās ar laipnībām, tomēr nebija jāgaida pārāk ilgi, lai uzzinātu, ka Krūmiņa šarma priekšā nobāl jebkuras nesaskaņas – decembrī notikušajā miljonāra memuāru atvēršanas pasākumā abas skatuves dīvas vakara galvenajam varonim veltīja kopīgu dziesmu.

Uzvaras rūgtā garoziņa

Foto: Publicitātes foto

Šovs "Lauku sēta" sarūpējis ne vienu vien skandālu, bet liels bija pārsteigums, kad trīs mēnešus pēc iepriekšējās sezonas izskaņas par sevi atgādināja uzvaras laurus plūkušais Mārtiņš Ainis Roga.


Tapa zināms, ka viņa laimētais ceļojums uz Brazīliju paredzēts vienai personai, un tas uzņēmīgo kungu mudināja uzsākt naudas vākšanas akciju, lai skaistajā braucienā varētu doties ar sev tuvāko cilvēku – sievu.

Tas ne pa jokam saniknoja uzņēmēju Lindu Abu Meri, kurai Roga bija nosūtījis privātu vēstuli, ar kuras tekstu iespējams iepazīties šeit, ar lūgumu ziedot naudu sievas ceļojumam.

Vēlāk gan šova uzvarētājs Abu Meri atvainojās, tomēr jezga ar to nebeidzās – šova veidotāji mēģināja situāciju izskaidrot, norādot, ka "Lauku sētas" dalībnieki zinājuši, par ko cīnās, tomēr mīlošajam vīram ar to nebija gana un viņš mēģināja situācijai meklēt citu risinājumu.

Kā liecina jaunākās ziņas, Roga uz Brazīliju tomēr devās viens, bet ar saviem iespaidiem par tālo ceļojumu viņš ar šova faniem nav dalījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!