Foto: Publicitātes foto

Atnākot pavasarim, aktuāls kļuvis jautājums, kā šajā gadalaikā uzlabot savu ķermeņa pašsajūtu. Veselīga dzīvesveida speciāliste un uzņēmēja Elita Drāke (attēlā labajā pusē) sniedz vairākus padomus, kā parūpēties par savu organismu.

Tā kā šobrīd norisinās gavēnis, Elita iesaka mainīt ēdienkarti un atteikties no cūkgaļas. Viņa ir pārliecināta, ka tas palīdzēs ne tikai attīrīt organismu un atbrīvoties no ziemas radītā miegainuma, bet arī krietni vien uzlabos pašsajūtu kopumā.

"Iesaku pamēģināt atslodzes dienas, kad tiek dzerts tikai ūdens ar citronu vai ūdens ar ābolu etiķi. Tā kā ziemā esam uzņēmuši diezgan smagu pārtiku, tagad droši kādu dienu var pabadoties," sarunā ar DELFI Izklaide savus padomus sniedz Elita.

Tāpat uzņēmēja aicina uzturā lietot zāļu tējas, piemēram, nātru vai jebkuras citas, kuru sastāvā ir organismam tik nepieciešamās minerālvielas. Arī viņa pati regulāri dzer dažādas tējiņas.

Drāke ēdienkartē iesaka ieviest arī medus produktus - ziedputekšņus, bišu māšu peru pienu un bišu maizi jeb pārstrādātos ziedputekšņus. Arī zāļu tējām viņa labprāt pievieno medu.

"Silti iesaku uzturā lietot arī ingveru un pievienot to gan ēdieniem, gan zupām. Tāpat pavasarī jāturpina uzņemt ķiploki, sīpoli un puravi," stāsta Elita.

Kā atklāj uztura speciāliste, viņa ar nepacietību gaida, kad sāksies bērzu sulu tecināša - šis dzēriens ar organismu spējot darīt brīnumus. Tāpat viņa iesaka arī rūpīgi sekot līdzi, kad dobēs parādīsies pirmo nezāļu asniņi - no tiem esot iespējams pagatavot veselīgus salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!