Foto: LETA

Topošās, bet joprojām nereģistrētās partijas Skaistā nākotne līderim, bijušajam televīzijas šovu vadītājam Viesturam Dūlem (attēlā) nav izdevies oficiāli mainīt savu vārdu un kļūt par kāroto Zuargusu.

Kā informējusi Tieslietu ministrijas preses sekretāre Ksenija Novikova, jau vairāk nekā pirms mēneša Dzimtsarakstu departaments Dūlem un viņa domubiedriem atteicis vārda maiņu.

Novikova norādīja, ka nedrīkst atklāt, kā departaments pamatojis vārda maiņas atteikumus, jo šī informācija var saturēt sensitīvus datus.

DELFI Izklaide jau vēstīja, ka aizvadītā gada vasarā Dūle kopā ar mūziķi Gustavo jeb Gustavu Buteli un reklāmas jomas pārstāvi Čižiku jeb Aivaru Čivželi paziņoja ne tikai par skaistas nākotnes veidošanu, bet arī vārdu nomaiņu.

Toreiz Dūle klāstīja, ka pats mainīs vārdu, kļūstot par Zuargusu, bet abi pārējie bija izvēlējušies vēl sarežģītākus vārdiņus: Gustavo bija nolēmis pieņemt vārdu Arstarulsmirus, bet Čižiks - Jurgstulaistus.

"Līdzīgi kā jaunstrāvnieki, kas bija pilnīgi avangardiski, vai Rainis; viņi mainīja savus vārdus, mēs vienkārši ņemam jaunus vārdus, ko ierakstām arī pasē," pērnā gada augustā intervijā izdevumam SestdDiena solīja Dūle, uzsverot, ka šī nav nekāda ākstīšanās.

Tiesa, ar iecerēto jaunu vārdu pieņemšanu un to oficiālo reģistrēšanu neveicās tik raiti, kā topošās partijas pārstāvji bija iecerējuši, un arī novembrī iesniegtā papildus argumentācija Tieslietu ministriju acīmredzot nav pārliecinājusi par vārdu nomaiņas nepieciešamību.

Jāatgādina, ka publiskajā telpā Viesturs parādījās deviņdesmito gadu sākumā - tolaik viņš darbojās telekanālā NTV-5, kur ēterā gāja ar vārdu Viesturs Ermansons.

Lielāku atpazīstamību viņš ieguva vēlāk jau ar mātes uzvārdu Dūle, veiksmīgi darbojoties producentu apvienībā Mēmais šovs. 2008. gadā Viesturs savu darbības loku nolēma paplašināt un pievērsās mūzikai - tapa projekts Livingstons, un, tā kā Viesturs tajā darbojās viens, šis vārds viņam ātri vien pielipa.

Pagāja divi gadi, Viesturs bija izzinājis sevi un pasauli un atgriezās mūzikas lauciņā - nu jau ar skatuves vārdu Zuarrgs, kas laika gaitā transformējies par daudz labskanīgāko Zuargusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!