Foto: Kadrs no video

Šonedēļ Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš sava videobloga Suņu būda studijā bija aicinājis Dailes teātra aktieri Lauri Dzelzīti – kā atzina raidījuma vadītājs, viņš iesākumā vēlējies pie sevis uzņemt citus viesus, bet plānus izmainījusi kāda publikācija.

Jau vēstīts, ka pēc svētdien, 23. novembrī, notikušās Spēlmaņu nakts izplatījās runas, ka Dzelzītis un Kaimiņš esot saplūkušies un labāk trenētais aktieris bijušajam kolēģim pat iesitis.

To, kas patiesībā notika teātra dzīvē svarīgajā pasākumā, iespējams, zina tikai paši puiši, un tāpēc, protams, bija cilvēki, kuri šo raidījumu gaidīja ar lielu nepacietību.

Iespējamam konfliktam Spēlmaņu naktī abi puiši Suņu būdā gan pieskārās tikai garāmejot, tā arī neieviešot skaidrību, vai viņi patiešām saķīvējušies vai arī tās bijusi tikai garlaicības māktu ļaužu prātos uzburta vīzija.

Tiesa, Dzelzītis pie Kaimiņa bija ieradies ar beisbola nūju, kas, iespējams, bija aizlienēta no izrādes Izraidītie, kur Lauris žilbinoši attēlo Vandali. Skaidrojot, kāpēc viņš paņēmis līdzi nūju, aktieris neslēpa - gadījumā, ja Kaimiņš viņam uzdotu kādu stulbu jautājumu, tā varētu noderēt.

Kaimiņš arī bija uzņēmies uzdevumu izskaidrot Dzelzītim lietu kārtību Latvijā - viņš gan sniedza savu versiju par to, kam īsti pieder mediji, paziņoja, ka ne viss, kas rakstīts presē, tā arī ir, pauda pārliecību, ka režisors Alvis Hermanis vēlētos, lai viņam pieder visa valsts, kā arī dalījās ar citiem novērojumiem.

Dzelzītis, viesojoties pie deputāta, saglabāja dzelžainu savaldību, bet brīžiem nevarēja apvaldīt smieklus. Īpaši sirsnīgi viņš sasmējās, kad Kaimiņš paziņoja, ka esot atzīts par labāko aktieri Baltkrievijā, un Dzelzītim radās jautājums, vai tad patiesi Baltkrievijai nav pašiem aktieru. 

Tāpat Dzelzīti pamatīgi uzjautrināja Kaimiņa paziņojums, ka viņš varētu kļūt par Valsts prezidentu. Kaimiņš ir diezgan pārliecināts, ka viņam, lai to realizētu, ir tikai drusku vēl jāpamācās, kamēr Dzelzītis neslēpa pārliecību, ka viņam vēl daudz kas jāapgūst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!