Foto: DELFI

Starp pašmāju iepazīšanās šova "Saimnieks meklē sievu" visu sezonu populārākajiem dalībniekiem noteikti ierindojami Kaspars un Gunita Vaikuļi, kuri tika dēvēti arī par saimniekšova dabas bērniem.

Jau šova laikā abi jaunieši skatītāju simpātijas iekaroja ar savu vienkāršību, un arī pēc šova sirsnīgais pāris nav daudz mainījies. Tiesa, viņu dzīvē dažas lielas pārmaiņas gan ir notikušas.

Šovā Kaspars tika iepazīts kā lauku sētas saimnieks, bet tagad ģimene no lauku mājām ir atvadījusies.

"Savu lauku viensētu "Miezīši" ar četriem ar pusi hektāriem zemes pārdevām. Zeme tur bija ļoti neauglīga. Bija divas tik sausas vasaras, ka dārzā viss izkalta, nebija ūdens, ar ko laistīt, pat aka bija sausa," žurnālam "Ieva" atklājis Kaspars.

Neilgi pims dēliņa piedzimšanas ģimene pārcēlusies uz daudzdzīvokļu namu piecu kilometru attālumā no Jēkabpils, un šo vietu Vaikuļi jau divarpus gadus sauc par mājām.

"Tā tomēr likās ērtāk – ūdens no krāna un labierīcības siltumā. Protams, būtu gribējuši lauku māju, bet ar to naudiņu, kas mums bija, tai nepietika," atzinis ģimenes galva.

Viņa bišu saimes atrodas puiša tēva mājās, kur ģimene plāno pavadīt arī vasaru, bet sapnis par savām mājām arī nav zudis.

Gunita ikdienu pavada kopā ar mazo dēliņu, bet Kaspars naudu pelna, ar metāla detektoru staigājot gar grāvjiem un ceļiem un vācot metāllūžņus, ko pats vīrietis dēvē par "diezgan neparastu nodarbošanos".

"Visu atrasto salieku mašīnā un vedu mājup, lai pārdotu. Ir dienas, kad izdodas nopelnīt desmit eiro, citreiz vairāk. Pats brīnos, cik ļoti atšķiras diena no dienas: citā veicas, citā nē," stāstījis Kaspars.

Vasarā viņš naudu pelna ar medu un mellenēm, ar ogu lasīšanu dažreiz nopelnot pat simts eiro dienā.

Vaikuļi sapņo ne tikai par dzīvi laukos, bet nākotnes ainā redz arī otru bērniņu.

"Lauki – tā ir tīra enerģija. Tur, kur cilvēks ir pielicis roku, lai izveidotu visu sev pa prātam, vide ir kļuvusi mākslīga. Savukārt laukos nav jāpielāgojas kāda cita radītai enerģijai – vari dzīvot tā, kā gribi. Tā arī mēs dzīvosim," intervijā žurnālam "Ieva" norādījusi Gunita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!