Foto: F64
Laikā, kad neskaitāmi cilvēki, tuvojoties Lieldienām, ievēro gavēni, atsakoties no dažādiem kaitīgiem ieradumiem vai no ēdienkartes izslēdzot atsevišķus produktus, arī politiķis Edgars Jaunups (attēlā) savā dzīvesveidā veicis dažas korekcijas.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Jaunups stāsta, ka šogad gavēņa laikā viņš nolēmis atteikties no gaļas un zivīm, kā arī no savas ēdienkartes izslēdzis olas, saldumus un dažādas ātrās uzkodas.

Daudzi cilvēki, sākoties gavēnim, uz laiku atsakās no alkohola, bet Jaunups atklāj, ka šī lieta viņu neskar - politiķis alkoholu nelieto jau astoņus gadus. Uz jautājumu, vai arī dažādās prezentācijās un ballītēs nerodas kārdinājums iemalkot šampanieti vai vīnu, Jaunups kategoriski apgalvo, ka nedzer nekad un neko.

"Tā man dzīvē ir sanācis, un es par to nesūdzos," skaidro Jaunups un atzīst, ka atturēšanās no alkohola viņam problēmas nesagādā. "Grūti bija pirmo gadu, pēc tam jau ir normāli."

Sīkākos komentāros par to, kas tad viņam pirms astoņiem gadiem licis atteikties no alkohola lietošanas, Jaunups nevēlas iedziļināties, bet vēl nesen kādā sociālajā tīklā viņš rakstīja, ka "ienīst alkoholu", jo gan viņa, gan viņam tuvo cilvēku dzīvēs "tas saistās vienīgi ar postu".

Mango atgādina, ka pirms aptuveni astoņiem gadiem, 2002. gada novembrī, toreizējā Saeimas deputāta Edgara Jaunupa vadītā automašīna Līgatnē notrieca cilvēku, kurš no gūtajām traumām mira. Jaunups toreiz braucis ar atļauto ātrumu - aptuveni 90 kilometriem stundā, bet notikuma vietā veiktajā alkohola testā viņa asinīs alkohols oficiāli netika konstatēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!