Foto: Privātais arhīvs

Uzņēmēja, veselīga dzīvesveida entuziaste un ezotērikas eksperte Elita Drāke (attēlā) brīdina – 2015. gads nebūs no vieglajiem, bet tikai mūsu pašu spēkos ir to nodzīvot tā, lai apkārtējais ļaunums mūs neietekmētu.

"Jaunajam gadam raksturīgās izmaiņas pa īstam varēs just 19. februārī, taču laiks no 1. janvāra jāizmanto, lai tam sagatavotos un sakārtotu domas.

Pirmais, ko varu droši brīdināt nākamajā gadā - neceriet, ka kāds palīdzēs. Aizejošais Zirga gads bija radīts darbam, strādāšanai. Tiem, kas nepaspēja, nu ir par vēlu.

Otrais mans ieteikums - nākamajā gadā vairāk dzīvot ticībā un paļāvībā, bet mazāk ielaist sevī bailes. Gads jau tuvojas ar vairākām lielām bailēm - bailēm no kara, no bankrota, no Putina.

Bet bailes cilvēku vājina un iekšēji posta. Var gadīties, ka nekas slikts nemaz nenotiks, taču, ja cilvēks visu laiku būs baidījies, viņš būs sagrauts jebkurā gadījumā," sarunā ar DELFI Izklaide 2015. gada vadlīnijas ieskicē eksperte.

Viņa pati gada nogalē devusies īpašā, mēnesi garā meditācijas braucienā, kurā sajutusi to, ka šobrīd mums visiem svarīgākais ir atgriezties pie sevis.

"Iesaku koncentrēties uz savu pasauli - ģimeni, hobijiem, savu sētu. Sākt ar sevi un tikai tad nelikt mierā citus," padomu gadam dod Drāke.

Eksperte pati jaunā gada nebaidās - viņai 2015. būs viegls, jo viņa jau vairākus gadus intensīvi strādā pie savas attīstības un ir tam gatava. "Tiem, kas tikai gaida brīnumu un neko nedara, tiem gan būs slikti.

Galvenais, kas jāņem vērā Kazas gadā - garīgumam ir jādominē. Vai arī tam jābūt līdzsvarā ar darba, naudas un zemes lietām," atklāj Drāke.

Runājot par lietām, ko apņemties jaunajā gadā, Drāke aicina ņemt vērā faktu, ka pēdējā laikā Latvijā cilvēku nāves iemesls bieži ir sirds. "Tas, ka 50 gadus vecam cilvēkam vienkārši apstājas sirds, ir nopietni.

Pirmais iemesls - sirds nav trenēta. Tāpēc jaunajā gadā visiem vajadzētu apņemties sportot. No ezotēriskā skaidrojuma sirds problēmas rada mīlestības trūkums. Ja arī jūs neviens nemīl, sāciet paši mīlēt! Jo ja mīlestības nav, rodas sirds problēmas, un tas ir nopietni.

Garīgā līdzsvara iegūšana un mīlestība ir lietas, kam nākamajā gadā jādominē. Ja tas viss būs, neviens Putins mums neko nenodarīs," jaunam gadam iedvesmo eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!