Foto: Vida Press

Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir "dziļi sarūgtināta", ka trim no viņas četriem bērniem laulība beidzās ar šķiršanos, atsaucoties uz jaunu biogrāfisko grāmatu par karaļnama dzīvi, ziņo "Page Six".

Šobrīd top Roberta Hārdmana grāmata "Mūsu laiku karaliene: Elizabetes II dzīve", kurā minēts, ka karaliene visai smagi, taču stoiciskā mierā pārdzīvojusi katru reizi, kad kāda viņas bērna laulība piedzīvoja fiasko. Pils bijušie darbinieki autoram atklājuši, ka šajās reizēs karalienē iezadzies izmisums. Kā zināms, viņa pati saskanīgā laulībā ar princi Filipu nodzīvoja no 1947. gada līdz pat vīra nāves dienai 2021. gadā.

Saskaņā ar grāmatā pausto, kāda bijusī darbiniece Elizabetei reiz teikusi, ka laulību izjukšana ir izplatīta parādība visā pasaulē, tā vienkārši gadoties. Taču viņa aizkaitināta un skumja teikusi: "Bet trīs no četriem!"

Princis Čārlzs no princeses Diānas šķīrās 1992. gadā, princeses Annas pirmā laulība ar jātnieku Marku Filipsu arī izjuka 1992. gadā, princis Endrū no Sāras Fergusones šķīrās 1996. gadā.

Karalienes bijušais preses sekretārs Čārlzs Anons grāmatā atklāj, ka, lai arī pārdzīvojumi bijuši lieli, Elizabete vienmēr saglabājusi ārēju mieru. Kad karaliskajā ģimenē notiek privāta rakstura skandāli (skaļākais no tiem – Čārlza sānsoļi), Elizabete piekopusi "strausa politiku" jeb izvēlējusies klusēšanu. Nekādas panikas.

Vienīgais bērns, kura laulība ilgst jau 23 gadus un par iespējamo šķiršanos nekādu runu nav, ir princis Edvards, jaunākais dēls. Šobrīd 58 gadus vecais Edvards turpina dzīvot kopā ar Veseksas grāfieni Sofiju, abiem ir divi bērni.
Foto: Vida Press

Princese Anna kopš 1992. gada ir precējusies ar atvaļinātu kareivi Timotiju Lorensu, un princis Čārlzs jau septiņpadsmit gadus dzīvo laulībā ar Kamillu Pārkeri-Boulzu, kura kāps karaliskajā tronī pēc tam, kad Čārlzs kļūs par Lielbritānijas valdnieku. Bet princis Endrū zaudēja savus militāros goda titulus saistībā ar apsūdzībām, ka viņš seksuāli izmantojis 17 gadus vecu meiteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!