Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja un bērnudārzu Lāsīte īpašniece Elizabete Zagorska (attēlā) vada savu biznesu un nespēj noskatīties ne uz nabadzīgajām ģimenēm, ne arī uz tiem, kas ir pārlieku izšķērdīgi svētku laikā.

"Man iet labi, esmu piepildījusi savu sapni un nu mēģinu palīdzēt citiem. Vācu ziedojumus Rīgas bērnu nama bērniem un zīdaiņiem, lai arī viņiem ir skaisti svētki un garšīgas lietas uz svētku galda," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Zagorska.

Dziedātāja uzskata, ka cilvēki vēro pasauli virspusēji un redz tikai to, ko vēlas redzēt, nepamanot, ka apkārt ir tik daudz bērnu, kuri vēlas dāvanas svētkos un raksta Ziemassvētku vecītim vēstules, bet - paliks bešā!

"Tajā pat laikā būs tādi, kas sēdēs mājās pie bagātīgi klāta galda, rīs cepešus par piecpadsmit latiem kilogramā, bet kāds bērns raudās, jo Ziemassvētku vecītis būs viņu aizmirsis. Ir jābeidz rīt cepeši un jādalās," iemeslus kāpēc veido labdarības akciju skaidro Elizabete.

Dziedātāja noliedz to, ka iesaistās labdarībā tāpēc, lai saņemtu nodokļu atvieglojumus. "Es pat nezinu, kā tas darbojas un kas jādara, lai tādus saņemtu. Nekad neesmu pozicionējusi domu, ka piedalos labdarības pasākumā, lai man mazāki nodokļi jāmaksā. Reklamēju šo akciju un runāju par ziedošanu nevis tāpēc, lai visi redz, cik es laba, bet tāpēc, lai aizdomājas un izvērtē prioritātes un apzinās Ziemassvētku īsto jēgu. Manos bērnudārzos atrodas ziedojumu kastītes un papildus iespējams ziedot arī uz vietas bērnu namā," stāsta Elizabete.

"Jā, man ir divi bērnudārzi - viens liels, otrs maziņš mājas bērnudārzs. Uz darbu vienmēr eju ar prieku un lai gūtu prieku no mazajiem bērniem. Bērnudārzus izveidoju savu meitu dēļ, vēlējos, lai viņas saņem labu apmācību, lai attīstās, pilnveidojas un jūtas omulīgi. Un kur vēl labāk var justies, ja ne mammas vadītajos bērnudārzos? Veidoju bērnudārzus tādus, lai man patiktu, ka tur atrodas mani bērni," atklāj Elizabete.

Jaunā sieviete uzskata, ka visas runas par valdību, par to, ka nav darba, ir tikai atrunas. "Ej un dari pats, pamēģini kaut ko izdarīt! Jā, savs bizness ir risks, bet dzīvē ir jāriskē, lai piepildītu sapņus, un tas nav nereāli.

Galvenais, kas man kā darbā ņēmējai liek pieņemt cilvēku darbā, ir galvenokārt darba mīlestība. Tas, ka redzu kā viņš izturas pret bērniem, tas ir būtiskākais, - lai mīl savu lietu. Atraidu visus strādāt gribētājus, kas, ienākot pa durvīm, uzreiz jautā - cik liela ir alga, nevis kāda vakance ir brīva. Tas ir garām! Nav runa par atalgojumu, bet par to, kāda ir attieksme," darbā pieņemšanas kritērijus skaidro Elizabete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!