Foto: AFP/Scanpix

Latvijas populārākais un veiksmīgākais tenisists Ernests Gulbis (attēlā), kurš šobrīd braši cīnās French Open kortos, savulaik piekopis visnotaļ bohēmisku dzīvesveidu, bet nu jau krietnu laiku no kaitīgajiem ieradumiem atturas.

Pirmdien, 27. maijā, latviešu tenisists, pieveicot brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu, iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā, bet pēc cīņas notikušajā preses konferencē viņš komentējis arī savu attieksmi pret alkoholu.

Atbildot uz ārzemju žurnālistu jautājumiem, kuri skāra arī sportista agrāk izteiktos komentārus par to, ka viņš atteicies no kaitīgajiem ieradumiem, Gulbis atklāja, ka pēdējo reizi alkoholu lietojis pērnā gada pirmajā novembrī, kā arī pastāstīja, ko dzēris.

"Laikam šņabi ar pienu. Es tos sajaucu," preses konferencē paziņojis Gulbis, bet šī recepte, kā vēsta portāls Sportacentrs.com, zālē izsaukusi viebšanos.

"Ja ir labs, auksts šņabis un auksts piens, tad tas ir labs. Dzērveņu sula, piemēram, kairina kuņģi, bet piens ir labs. Tomēr diez vai tas ir piemērots visiem," atzinis Gulbis.

Pēc sportista preses konferences Twitter tīklā Gulbja fani sāka aktīvi apspriest sava elka ieteikto dzēriena recepti, un ne viens vien pieļāva, ka tas varētu kļūt par šovasar populārāko kokteili.

Arī agrāk intervijās tenisists nav slēpis, ka viņam garšo šņabis.

"Man patīk tīra vodka. Šotiņi ar labām uzkodām. Tāpat labs dzēriens ir iemalkot šņabja šotiņu un tad uzdzert pienu. Piens ir ļoti labs vēderam, un pēc vodkas tam ir nomierinoša iedarbība. Jums nebūs dedzinošas sajūtas. Pamēģiniet!" kādā senākā intervijā ieteicis Gulbis, tiesa, citās sarunās neslēpjot, ka šņabis ir bīstams un prasa lielu paškontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!