Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 24. septembrī, Radio SWH raidījumā Ar dziesmu par dzīvi, ko vadīja Jānis Šipkēvics, viesojās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (abi kopā attēlā). Saruna ar Šipkēvicu bija visai atklāta, skarot arī tādas kutelīgas tēmas kā tā sauktais "prostitūtu skandāls", kurā Gulbis salīdzinoši nesen bija iesaistīts.

"Teniss ir mans darbs. Nav tā, ka man tas dažreiz nekrīt uz nerviem. Ja man, piemēram, tagad būtu jāiet uz kortiem, es nošautos, jo ir piegriezies, bet pēc nedēļas gribēsies," intervijā stāsta 22 gadus vecais Ernests un piebilst, ka tenisu viņš spēlē "tikai sev un savai ģimenei".

"Sezona ir 11 mēnešus - pa dienu es strādāju, trenējos un mēģinu ievērot režīmu. Vakaros man ir brīvs laiks, tad daru lietas, kas man patīk," stāsta Gulbis. "Man ir talants uz bumbām. (..) Futbolā esmu labāks nekā tenisā, bet es negribu apbēdināt tos, kas nopietni trenējas."

"Man nekad nav paticis būt uzmanības centrā; man nepatīk, ja par mani raksta vai rāda pa televizoru," atklāj Gulbis, atzīstot, ka uz ielas viņu neviens neatpazīst, ja nu vienīgi naktsklubos. "Man patika Studio 69, bet tagad tur iet maz cilvēku. Ko es darīšu tur, ja ir desmit cilvēku, no kuriem puse ir ārzemnieku?"

Gulbis stāsta, ka 20 gadu vecumā mamma viņam uzdāvinājusi ģitāru. "Bišķiņ pamācījos, bet visu laiku vazāties ar ģitāru nevarēju. Esmu vairāk baudītājs, nekā pats kaut ko radoša darītājs. Bet es labprāt iemācītos ģitāru spēlēt," stāsta tenisists un izplūst plašās diskusijās par mūziku.

"Man ir 160 gigabaiti pilni ar mūziku. Man ir pilnīgi visi ДДТ, Би-2, Мумий Тролль, Аквариум un Nautilus Pompilius albumi - tā ir forša un pareiza mūzika, kas nenotrulina. Nekad neesmu sapratis tehno mūziku, kas, manuprāt, ir cilvēku masveidīga notrulināšana," stāsta Gulbis, piebilstot, ka viņam patīk arī Deivids Bovijs, viņš ir redzējis Pola Makartnija koncertu un ticies ar Borisu Grebenščikovu.

Savukārt, runājot par literāro gaumi, Gulbis stāsta, ka viņš lasa tikai krievu valodā. "Krievu valoda man liekas daudz bagātāka un skaistāka. (..) Arī lamājos tikai krieviski, jo latviešu valodā nav spēcīgu lamu vārdu. Lamāties krieviski ir jāiemācās!"

Runājot par atgadījumu Zviedrijā, kad Gulbis tika arestēts par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu, tenisists skaidro: "Toreiz vienkārši braucām no viena naktskluba uz otru un pa ceļam pamanījām divas smukas meitenes. Jā, viņas bija īsos svārciņos, bet vai tad tā ģērbjas tikai prostitūtas? Piedāvājām braukt kopā ar mums, viņas piekrita, bet tad jau viesnīcas numuriņā pie mums ielauzās trīs policisti. (..) Uz Zviedriju vairs nekad nebraukšu!"

"Protams, ar draugiem iedzeram pāris aliņus, parunājamies, bet tad jau prātā tikai viens. (..) Vienīgais cilvēks, kurš mani interesē politikā, ir mans čoms Kārlis Leiškalns. Ar viņu ir arī alus dzerts kopā," stāsta Gulbis un nobeigumā piebilst, ka pēc pieciem gadiem viņš varbūt aizies par mūku. "To jau nekad nevar zināt," rezumē tenisists.

Raidījuma atkārtojumu Radio SWH ēterā iespējams noklausīties sestdien plkst. 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!